Autor: Kristel Härma • 27. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välisvärbamise toetusega leevendab riik spetsialistipõuda

Foto: Pexels
Riik toetab rahaga ettevõtteid välismaalt IT-spetsialistide toomisel, et nad saaksid talentide nimel teiste riikidega võistelda, ettevõtete sõnul on välisvärbamine muutunud varasemast kallimaks.

Veebiseminar "Kuidas värvata välistööjõudu IKT-sektorisse?" toimub 12. septembril kell 10-12.

Lektor: Politsei- ja Piirivalveameti arendusosakonna identiteedi ja staatuste büroo nõunik-ekspert Liis Valk.

Vaata lähemalt ja regsitreeru SIIN!

EAS annab tööandjale välisvärbamise toetusega 2000 eurot iga välismaalt värvatud IKT-spetsialisti Eestisse kolimisega seotud kulude katmiseks. Seni on toetus välja makstud kaheksa Eestisse tööle asunud töötaja kohta, pea sama palju eelmisel nädalal esitatud taotlusi on menetluses.

USA internetiturvalisuse ettevõtte Malwarebytes Tallinna kontori direktori Fernando Francisco sõnul aitab EASi toetus neil tasuda töötaja ümberpaigutusega kaasnevaid kulusid – töö- ja elamisloaga kaasnevad riigilõivud, ravikindlustus, lennupilet, lühiajaline majutus, pangakaardi avamine ja muu selline. "Siiski on Euroopas riike, kelle toetused on üsna palju suuremad: näiteks Iirimaa, Poola ja Saksamaa,” tõdes ta.

Francisco leidis, et rahaline toetus on mõistlik, aga ettevõtted oleksid Eestisse investeerimise suhtes paremini meelestatud, kui toetus oleks 3–5 korda suurem. “Pikas perspektiivis on see riigile suure tootlusega investeering: rohkem ettevõtteid oleks huvitatud Eestis kasvamisest, rohkem oskuslikke talente koliks oma peredega siia, mis omakorda mõjutaks positiivselt majandust.”

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755