Autor: Indrek Kald • 28. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonikafirma Éolane kolib

Éolane Tallinna uus tehas Peterburi mnt ääres.
Foto: Éolane Tallinn
Sideseadmeid tootev ja eksportiv Eesti üks suuremaid elektroonikatööstusi Éolane Tallinn alustas sel nädalal kolimist uude tehasehoonesse Lasnamäel, kuhu viiakse kogu tootmine täielikult üle aasta lõpuks.

Ligi 500 töötajaga ettevõtte tootmine liigub Peterburi teel asuvasse uude 11 000 ruutmeetrise pinnaga elektroonikatehasesse. Tootmine ja tarnimine samal ajal jätkuvad, sest Eesti suuruselt neljas elektroonikatööstus kolitakse etapikaupa.

"Uus tehas aitab laiendada Éolane Tallinna tootmist ja suurendada veelgi ekspordimahtu," kinnitas Éolane Tallinn ASi juhatuse liige Tuuli Tromp. "Meie tellimused tulevad kiirelt arenevast auto- ja telekomitööstusest üle maailma ja käive on viimase kolme aastaga kasvanud enam kui kaks korda. Uus tehas annab kasvamiseks ja uue tehnoloogia juurutamiseks veel enam ruumi," lisas ta.

Töötajate jaoks toob uus tehas kaasa kaasaegsemad ja ruumikamad töötingimused. Uus hoone võtab arvesse ka puuetega inimeste vajadused, sealhulgas on tehases ratastooliga liikujatele sobiv lift ja invatualetid.

Uue tehasehoone arhitekt on Tõnis Tarbe, ehitaja Tallinna Ehitustrust ja omanik Capital Mill.

AS Éolane Tallinn on prantsuse päritolu Éolane kontserni suurim tütarettevõte, kelle 68 miljoni eurone käive moodustas mullu viiendiku kogu kontserni käibest. Ligi 100% toodangust eksportiv elektroonikatööstus toodab Lasnamäel eriotstarbelisi sideseadmeid ja LED-valgusteid autotööstusele.

Ettevõte on aastast 2012 ASi Elcoteq Tallinn õigusjärglane.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755