Autor: Äripäev • 29. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Randpere ettepanek: tähtajalistele välistöötajatele madalamad maksud

Reformierakondlane Valdo Randpere käis välja mõtte pakkuda madalamaid makse neile väljastpoolt Eestit saabunud töötajatele, kes tulevad kindlaks tähtajaks.
Valdo Randpere
Foto: Raul Mee

Sellised töötajad ei jää Eesti sotsiaalsüsteemi hiljem kasutama, selgitas ta. "Nad ei peaks sinna nii palju panustama, selle võrra oleks neil atraktiivsem tulla Eestisse ja anda oma panus," ütles Randpere.

Randpere kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis täna ilmunud artiklit sellest, kuidas IT-sektori poputamine ajas töösturid närvi. "See ei ole õige, et ainult ühte sektorit eelistatakse. Kuigi ma olen vana IT-inimene ise, siis ma arvan, et Eestis on teisi sektoreid, kes vajavad sama hädasti häid töökäsi väljastpoolt kui IT-sektor," ütles Randpere intervjuus. "Nii poliitikud kui ka Eesti inimesed peaksid üle saama hirmust, et nüüd tullakse meile tööd tegema või meilt töökohti ära võtma."

Reformierakondlase hinnangul kardavad paljud eestlased tööinimeste tulekut, kuid tema sooviks, et nende tulemist soositaks. Randpere meelest kapseldub Eesti inimene liigselt enese sisse ja pidurdab sellega enda võimalust paremini elada, kuna kardab üldises sisserännuärevuses keele ja kultuuri pärast.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755