Autor: Indrek Kald • 6. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Monese kaasas 60 miljonit dollarit

Monese asutaja Norris Koppel.
Foto: Ben Gold
Mobiilseid finantsteenuseid pakkuv Eesti iduettevõte Monese kaasas rahvusvahelistelt suurfirmadelt 60 miljonit dollarit (52 mln eurot), et panustada kasvu ja laienemisse. Töötajaid värvatakse juurde ka Tallinna.

B-seeria rahakaasamist juhtis digivaldkonna ettevõtetele keskendunud Rootsi investeerimisfirma Kinnevik ja selles osalesid makselahenduste pakkuja PayPal, lennufirmade British Airways ja Iberia emaettevõte International Airlines Group, riskikapitalifirma Augmentum ning olemasolevad investorid.

Uut investeeringut kasutatakse tootearenduseks ja rahvusvaheliseks laienemiseks, mis võimaldab Monesel oma uue põlvkonna mobiilsed finantsteenused muuta kättesaadavamaks suuremale hulgale kasutajatele.

Investeeringu tulemusena on Monesel hea meel teatada ulatuslikust meeskonna suurendamisest Tallinnas, kus asub juba praegu ettevõtte suurim kontor. Kuna see langeb kokku firma Eesti kontori laiendamisega, panustab Monese tugevalt uute töötajate värbamisse ning loob ettevõttes uusi ametikohti nii arendus-, turundus- ja tootemeeskondades kui ka klienditeeninduses, finantsjuhtimise- ja regulatiivse järelevalve meeskondades.

Monese asutaja ja tegevjuht Norris Koppel väljendas heameelt märkimisväärse investeeringu üle maailmaklassi investoritelt. "See investeering võimaldab meil jätkata liikumist oma eesmärgi poole, milleks on olla kõigile kättesaadav globaalne finantsplatvorm ja tagada suuremale hulgale inimestele ligipääs uue põlvkonna mobiilsetele pangandusteenustele," rääkis ta.

Koppeli sõnul on neil rõõm omada silmapaistvaid investoreid, kes jagavad Monese soovi tehnoloogia abil võimaldada ligipääsu moodsatele, mugavatele ja taskukohastele finantsteenustele ka inimestele, keda traditsioonilised finantsasutused tihti ei teeninda.

"Tänu oma ala tipptegijatest investoritele on meie käsutuses nende tohutu kogemuste pagas, mis võimaldab nii meie praeguste kui ka tulevaste teenuste kasvupotsentsiaali võimalikult hästi ära kasutada. Moneses on praegu põnevad ajad ja lähitulevikus anname teada paljudest uudsetest innovatiivsetest toote täiendustest," kinnitas Koppel.

Monese teatel on nõudlus nende teenuse järele alates selle käivitamisest 2015. aastal järjepidevalt kasvanud. Suurbritannias ja mujal Euroopas on kasutajaks registreerunud ligi 600 000 inimest, igakuiste uute klientide arv on alates eelmise aasta lõpust kolmekordistunud. Igal aastal teevad kliendid Monese kontode kaudu tehinguid rohkem kui 2,5 miljardi dollari ulatuses.

Monese oli esimene vaid mobiilsete pangandusteenuste pakkuja Suurbritannias ning nüüdseks saavad nõuetele vastavad kliendid Euroopa IBAN-pangakonto või Suurbritannia konto avada 20 riigis.

Eesti idufirma toode põhineb Monese enda tehnoloogial, mille abil sooritatakse klientide detailset isikutuvastust ja taustakontrolle globaalselt reaalajas. Nii on võimalik konto luua kahe minutiga, sõltumata kodakondsusest, elukohast või krediidiajaloost. See annab Monesele võimaluse teenindada mitmekülgset kliendisegmenti, kes liigub sageli ühest riigist teise ja keda traditsioonilised finantsasutused praegu tihti ei taha.

Monese loodud finantsplatvormi kasutab enamik kliente oma peamise palgakontona ning 75% ettevõtte sissetulevatest rahavoogudest tuleb klientide korrapärastest palgamaksetest.

Ettevõttel on jõulised plaanid tuua järgmiste kuude jooksul turule uued toote funktsioonid ja pakkumised. Samuti kavatseb Monese aasta lõpuks palgata sada uut töötajat olemasolevatesse kontoritesse Suurbritannias ja Eestis ning ka uude kontorisse Portugalis, mis suurendab tunduvalt ettevõtte meeskonda.

Monese tagab oma ligi 600 000 kasutajale kiire ligipääsu finantsteenustele. Need teenused on mõeldud inimestele, kes kolivad elama ja töötama mõnda teise riiki. Monesel on Londoni ja Tallinna kontoris kokku 140 töötajat.

Ettevõtte loomisest alates on Monese koos värske investeeringuga kokku kaasanud 76 miljonit dollarit.

Monese TrustPiloti reiting on 9,2/10, mis teeb temast ühe usaldusväärseima teenusepakkuja Suurbritannia ja Euroopa panganduses.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755