Autor: Indrek Kald • 6. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spotify laiendas Aasias koostööd Fortumoga

Fortumo laiendas koostööd Spotifyga.
Foto: Kätlin Lepp, Fortumo HR-juht
Mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte Fortumo ja muusikateenus Spotify laiendavad koostööd Aasias, kuna seal pole paljudel inimestel krediitkaarti.

Tänu Fortumo platvormiga liitunud uutele mobiilioperaatoritele saavad Spotify eest mobiilimaksega tasuda 114 miljonit uut kasutajat Indoneesias ja 50 miljonit Tais.

"Rahvusvahelisele kasvule suunatud ettevõtetele on kohalike makselahenduste kasutamine kriitilise tähtsusega. Mobiilimaksed on kõige populaarsem alternatiivne makselahendus Aasias, kuna teenuseid tarbitakse peamiselt nutitelefonides. Samuti saavad teenusepakkujad mobiilioperaatoritega teha turundusalast koostööd. Meie ülesandeks on toetada Spotify kasvu," rääkis Fortumo müügijuht Andrea Boetti.

Spotify Aasia tellimusteenuste juht Patrik Falk väljendas rõõmu koostöö üle Fortumoga. "Otsime pidevalt mooduseid, kuidas Spotify Premiumiga liitumine muusikahuvilistele veelgi mugavamaks teha. Koostöö laiendamine Indoneesias ja Tais võimaldab suuremal hulgal inimestel saada ligipääsu piiramatule hulgale muusikale," lisas ta.

Indoneesias ja Tais on krediitkaart vähem kui 10% inimestest, samas kui nutitelefone kasutab juba enam kui 65% elanikkonnast. See tähendab, et kuigi inimestel on olemas ligipääs digitaalsele meelelahutusele, puudub neil enamasti võimalus tasuliste teenuste eest maksta. Mobiilimaksed lahendavad teenusepakkujate jaoks selle probleemi, võimaldades tarbijatel tasuda teenuste eest oma mobiilioperaatori saldo kaudu.

Fortumo arendab digitaalset platvormi rakendustepoodidele ja digiteenuste pakkujatele kliendibaasi kasvatamiseks, maksete kogumiseks ja kliendilojaalsuse tõstmiseks. Ettevõte ühendab teenusepakkujaid enam kui 350 mobiilioperaatoriga Aasias, Euroopas, Ladina-Ameerikas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Teenusepakkujad saavad Fortumo platvormi kaudu hallata oma kasutajate tarbimiskäitumist mobiilioperaatorite võrkudes, kasutades selleks digitaalse turunduse, mobiilimaksete ja kliendilojaalsuse lahendusi.

Fortumo platvormi kasutavad tuhanded juhtivad digiteenuste pakkujad, sealhulgas Google, Spotify ja Electronic Arts. 2007. aastast tegutseval ettevõttel on kontorid Tartus, Tallinnas, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris ja Hanois.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755