Autor: Indrek Kald • 7. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PPA: ID-kaardi tootja ei soovi koostööd

Vaidlus ID-kaardi tarkvara üle jõuab kohtusse.
Foto: Erik Prozes
Politsei- ja piirivalveamet teatas Gemalto AG esindajale, et lõpetab usalduse kaotuse tõttu kompromissleppe läbirääkimised seoses ID-kaardi turvariski lahendamiseks tehtud kulude hüvitamisega ning esitab kohtusse hagi rahanõudega.

"Politsei- ja piirivalveametil puudub usaldus lepingupartneri Gemalto suhtes, kes ei ole näidanud üles koostöötahet ja tegelikku huvi kompromissi sõlmida," sõnas PPA peadirektori asetäitja Krista Aas. Meil ei ole põhjust kohtuvaidlust karta, seega esitame hagiavalduse esimesel võimalusel kohtusse, lisas ta.

Amet on läbi viidud kontrollmenetluse käigus kogunud piisavalt infot selle kohta, et 15. juunil infot turvariski kohta riigiasutustel veel ei olnud, kinnitas Aas. Eilses Postimehes avaldatud Gemalto versioon turvariskist teavitamise kohta on tõenditega ümber lükatud," märkis ta.

Peadirektori asetäitja sõnul oli kompromissi eesmärk PPA jaoks vältida pika kohtuvaidlusega kaasnevat aja- ja rahakulu riigi jaoks. "Meie soov oli, et Gemalto hüvitab riigile kriisi käigus tekkinud kulutused ja meil oleks võimalik keskenduda valdkonna arendamisele ja inimeste teenindamisele. Läbirääkimised ei ole aga paraku enam võimalikud," lisas Aas.

PPA esitab Gemalto AG vastu hagiavalduse seoses ID-kaardi lepingu rikkumisega seotud kulude väljanõudmisega, millele lisanduvad ka leppetrahvid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755