Autor: Indrek Kald • 10. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FoodDocs võtab sihikule Saksamaa turu

Ajujahi konkursi võitja FoodDocs.
Foto: ajujaht.ee
Prototroni ja Ajujahi konkursi võitja FoodDocs püüab edu saavutada Euroopa ühel suuremal jaekaubanduse turul Saksamaal, kus tegutseb veerand ettevõtte potentsiaalsetest klientidest.

Nimelt valiti FoodDocsi meeskond Access2Europe´i kolmekuulisesse Berliini CUBE-programmi.

"Meie eesmärgiks on leida programmi raames kohapeal võimalikult palju kontakte, läbi kelle hakata testima toote sobivust sealse turu jaoks," ütles FoodDocsi müügi- ja turundusjuht Katrin Liivat.

FoodDocs arendab ja pakub digitaalset toiduohutuse platvormi, aidates toiduga tegelevatel ettevõtetel tagada, et toiduohutuse dokumendid vastaksid seadusele ja kõik vajalikud nõuded oleksid alati täidetud.

Tehnopoli Startup Inkubaatori kogukonnajuhi Triin Ilvese sõnul on Eesti turg nii väike, et vaid siin tegutsedes on idufirmal võimatu suureks kasvada. "Seetõttu otsime oma võrgustike kaudu pidevalt võimalusi, et aidata neid ka erinevatele välisturgudele. Praegu oleme loonud tihedad koostöösuhted Berliini, Pariisi ja Barcelonaga, et aidata Eesti startuppidel nendel turgudel kanda kinnitada ja edu saavutada," märkis ta.

Ilvese sõnul on Tehnopol abiks nii välisturule sisenemiseks vajalike ettevalmistuste tegemisel kui ka oma partnerite kaudu sihtturul reaalsete toimivate kontaktide loomisel, et n-ö jalg ukse vahele saada.

Tehnopol aitab idufirmadel siseneda Euroopa turgudele projekti Access2Europe kaudu ning selle raames võõrustatakse välismaa idufirmasid ka Eestis. Koostööd tehakse kolme partneriga – CUBE asukohaga Berliinis, Saksa-Prantsuse Kaubanduskoda Pariisis ja Peninsula Barcelonas.

Programmis osalevatele ettevõtetele pakutakse kohandatud programmi neljas sihtkohas ning neil on võimalik kandideerida kolm kuud kestvasse inkubatsiooni. Selle käigus saab lähemalt tutvuda kohaliku ökosüsteemi ja nende liikmetega ning luua väärtuslikke partnerlus- ja kliendisuhteid. Lisaks saavad idufirmad tasuta tööruumid, ligipääsu inkubaatoris toimuvatele üritustele ja mentorabi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755