Autor: Indrek Kald • 11. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Code Week kutsub programmeerima

Programmeerimisnädala Code Week logo.
Foto: HITSA
Oktoobris toimub kuues üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week, kuhu on oodatud ka eelneva kogemuseta huvilised. Töötubade läbiviimiseks saavad juhendajad toetust taotleda 17. septembrini.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) kutsub koole, ettevõtteid jt korraldama 6.-21. oktoobrini toimuva Code Weeki raames programmeerimisüritusi. Töötubade läbiviimiseks saavad õpetajad ja juhendajad taotleda ka toetust, info ja tingimused leiab HITSA kodulehelt.

Tegevuste läbiviimisel on korraldajatel vabad käed nii sihtrühma kui ka vormi osas – korraldada võib koolitusi, töötube, loenguid, avatud uste päevi, võistlusi või ükskõik milliseid muid programmeerimise ja IT-ga seotud sündmusi.

Kõik üritused koondatakse ühtsele programmeerimisnädala kaardile. Üritusi saab lisada igaüks ja seda ka tasub teha, et Eesti Code Weeki ajal Euroopas hästi silma paistaks. 2016. aastal oli Eesti oma 300 üritusega koguni maailmas esikohal ürituste arvu ja rahvaarvu võrdluses. 2017. aastal veidi langesime.

Programmeerimisnädal Code Week on Euroopa Komisjoni algatus, mille raames kutsutakse üles kõiki ettevõtteid, organisatsioone ja haridusasutusi rääkima programmeerimisest ja korraldama sellega seotud üritusi. Osalema on oodatud igas vanuses huvilised ning varasem kokkupuude programmeerimisega pole oluline.

Code Weeki algatasid 2013. aastal Euroopa Komisjoni noored digitaalarengu tegevuskava nõustajad. Tänaseks on kaasatud üle 50 riigi. Mullusel programmeerimisnädalal osales kokku ligi 1,2 miljonit inimest. Eestis koordineerib Code Weeki tegemisi HITSA.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755