Autor: Indrek Kald • 11. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Presidendiga vaetakse e-residentsuse tulevikku

President Kersti Kaljulaid.
Foto: Andras Kralla
Täna kell 11 algas president Kersti Kaljulaidi kutsel Tallinnas Kadriorus e-residentsuse programmi vahekokkuvõtte tegemine ning samuti otsustatakse, kuidas programmiga edasi minna.

Riigipea kutsel kogunesid osapooled ühisele arutelule esmalt juunis, et otsustada, millisel kujul e-residentide programmi arendamisega edasi minna. Toona lepiti kokku tööplaan järgnevateks kuudeks.

Tänasel kohtumisel tehakse vahepealsest tööst kokkuvõte. Suve alguses seatud eesmärk on töötada 1. detsembriks välja e-residentsus 2.0 teekaart, mis näitab ära nii e-residentsuse potentsiaali, kui ka riskid ja probleemid ning võimalused nende maandamiseks.

Arutelul osalevad e-residentsuse programmi vedajad ja nõukogu, finantsinspektsiooni, Eesti Panga, politsei, RIKi, RIA, advokatuuri, tööandjate, notarite koja jt programmiga kokku puutujad.

Arutelu lõpp on planeeritud hiljemalt kell 13, kui president Kersti Kaljulaid teeb ka pressiavalduse ja vastab küsimustele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755