Autor: Äripäev • 12. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krüptorahade mull on dot-comist suurem

Foto: Pixabay
Krüptovaluutaindeksi kukkumine on tänavu olnud suurem kui Nasdaq Composite’i langus dot-comi mulli ajal, kirjutab Bloomberg.

Virtuaalrahad kukkusid täna uutesse sügavustesse: MVIS CryptoCompare Digital Assets 10 indeks on kukkunud tänavu jaanuaris saavutatud tipptasemest suisa 80% allapoole. Meenutuseks, kui dot-comi mull lõhkes, kukkus Nasdaq Composite tipptasemest suisa 78% alla.

Kuigi möödunud aastal räägiti krüptorahade kuningaks peetavast bitcoinist kui „uuest kullast“ ning plokiahela kiirest levikust kõikvõimalikesse sektoritesse, siis nüüd räägitakse krüptovaluutadest hoopis kui liigselt ülespuhutud valdkonnast, mida takistavad edukaks saamisel turvaprobleemid, turumanipulatsioonid, regulatsioonide karmistamine ning Wall Streeti oodatust jahedam vastuvõtt.

Krüptorahade kaitsjad mõistagi seesuguse negatiivse stsenaariumiga ei lepi. Nad viitavad, et kuigi tehnikamull lõhkes, on internet praegu olulisem kui eales varem. Enam kui 15 aastat pärast Nasdaq Composite’i saatuslikku kukkumist on indeks taas rekordeid püüdmas.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755