Autor: Indrek Kald • 13. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell pakub tehisintellekti lahendust

Delli AI-toode valmiskujul.
Foto: Dell
USA tehnoloogiagigant Dell alustab tehisintellektil töötavate toodete valmiskujul pakkumist, sest uuringute järgi hakkab tehisintellekt lähema kümnendi jooksul tööelu tugevalt mõjutama.

Delli tellitud ja 3800 ärijuhti kaasanud uuringust selgub, et pea 80% organisatsioonidest investeerib lähema viie aasta jooksul tehisintellektil töötavatesse lahendustesse ettevõttes.

Seoses sellega toob Dell turule nii-öelda tehisintellekti komplektid Ready Solutions for AI, mis sisaldavad endas Hadoopi ja NVIDIA toodetud masinõppetarkvara.

"Pole kahtlust, et tehisintellekt on tulevik ning meie kliendid soovivad aina enam sellega seotud lahendusi kasutusele võtta. Seega on meie eesmärgiks juhtida valdkonda ja pakkuda valmiskujul tehisintellektil töötavaid tooteid," ütles Dell EMC lahenduste ja võrguosakonna juht Tom Burns.

Delli Ready Solutions for AI eesmärgiks on pakkuda lahendust, mida ettevõttel on lihtne kasutusele võtta ja mugav paigaldada. Lisaks puutuvad ärid tihtipeale kokku probleemiga, kus tuleb hallata tehisintellektil töötava lahenduse tööprotsesse. See on tihtipeale keerukas ja kulukas ning nõuab pikka aega testimist nii tarkvara kui ka riistvara poolest.

Valmislahenduse eeliseks on seega esiteks fakt, et organisatsioonid ei pea enda jaoks vajalikku komplekti ise osadest kokku panema. Selle asemel on võimalik kasutada valmiskomplekti, mis hõlmab arvutusvõimsust, võrguseadmeid ja salvestusruumi. Lisaks on Delli toode laiendatav.

Tehisintellekti komplekt on kokku pandud kasutades Dell EMC PowerEdge servereid ja NVIDIA Tesla V100 Tensor Core graafikakaarte. Näiteks on serverites olevad Tesla V100 graafikakaardid esimesed, mis on suutnud masinõppeprotsessides murda 100 teraflopi piiri. Samuti on seadmed varustatud Dell EMC Isilon F800 NAS salvestusruumiga, mis aitavaid suuri andmehulki kiiremini liigutada.

Tarkvara poolest on tehisintellekti lahendused Hadoopi jaoks valminud koostöös Cloudera ja Inteliga. Nii lubab tarkvara kasutada juba eksisteerivaid Hadoop-keskkondi masinõppe protsesside tegemiseks. Näiteks on seda võimalik kasutada Dell EMC PowerEdge R640 ja R740xd serverites ning samuti on võimalik kasutada Cloudera Data Science töölauda.

Lisaks pakub Dell koos uute toodetega nõustamisteenust, mille eesmärgiks on aidata uutel klientidel tehisintellekti lahendusi paigaldada. Näiteks aitab nõustamisteenus organisatsioonidel õigeid tooteid valida ning abistab ka nende paigaldamisel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755