Ratas arutab Merkeliga digikoostööd

Angela Merkel ja Jüri Ratas
Angela Merkel ja Jüri Ratas mullu Tallinnas.

Peaminister Jüri Ratas arutab täna Vilniuses Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga kahe riigi digikoostööst ning konkreetsete ja praktiliste ühisprojektideni jõudmist.

Ratase sõnul on rahvusvahelistes suhetes kõige väärtuslikum vara usaldus. "Meid ühendab Saksamaaga usaldus nii omavahelises suhtluses kui ka Euroopa Liidus ja NATOs. See on hea pinnas, et minna süvitsi edasi digiprojektidega. Selle koostöö eesmärk on ühtaegu õilis ja keeruline – säästa loodust, raha ja aega ning tõsta meie inimeste heaolu ja turvalisust," ütles Ratas enne kohtumist.

Ühisel töölõunal keskenduvad Balti riikide peaministrid, Leedu president Dalia Grybauskaitė ja liidukantsler Angela Merkel peamiselt Euroopa Liidu sisejulgeolekule, sealhulgas välispiiride kaitsele ja võitlusele kuritegevusega, Brexiti läbirääkimiste arengutele ja rändeküsimustele. Seega teemadele, mida Euroopa Liidu riigi- ja valitsusjuhid arutavad järgmisel nädalal Austrias Salzburgis toimuval mitteametlikul ülemkogul.

Peaminister Ratas on tagasi Eestis täna õhtul.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara