Autor: Indrek Kald • 14. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 ehitab pilvepõhise tuumikvõrgu

Tele2 ehitab uue tuumikvõrgu.
Foto: pixabay.com
Tele2 ehitab esimese telekomina Eestisse täielikult pilvepõhise tuumikvõrgu ning andmekeskuse, mitme miljoni eurone investeering muudab ettevõtte sidevõrgu töökindlamaks.

Tele2 raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul ehitavad nad järgmise aasta lõpuks valmis tuumikvõrgu ja serveripargi, mis võtab üle senise väga spetsiifilise telekomisektori riistvara ning kogu andmeside läheb pilvepõhiseks. "Uus struktuur on lihtsam ja paindlikum ning klientidele tähendab see töökindlamat teenust," märkis ta.

"Kogu uus tuumikvõrk on täielikult IP-põhine ning kui mingis võrguosas tekib ülekoormus, siis võtavad teised süsteemiosad selle kiiresti üle, mistõttu muutuvad keskseadmete tõrked väga vähetõenäoliseks," rääkis Sarri. Ka on uus tuumikvõrk täieliku 5G valmidusega.

Sarri sõnul on kogu võrgu arendamine Tele2 jaoks edaspidi senisest lihtsam ja kiirem. "Kui siiani pidi spetsiifilist riistvara pikalt ja suures mahus ette tellima ning teiste seadmetega ühildamine oli keerukas, siis uue võrgu võimsust saab palju lihtsamini muuta ja kasvatada," ütles ta.

Teadaolevalt on tegu esimese täieliku pilvevõrguga Eesti telekomisektoris ning ka Tele2 grupp alustab oma järgmise põlvkonna tuumikvõrkude ehitamist just Eestist. Ehitustööd juba käivad ning saavad valmis 2019. aasta lõpuks.

Tele2 raadiovõrgu juhi sõnul tehakse uuendustöid väga ettevaatlikult ning kuna paralleelselt on pidevalt töös mitmed dubleeritud süsteemid, siis ei tohiks suuremaid tõrkeid tekkida.

Tele2 tuumikvõrk asub Riigi Infosüsteemide Sihtasutuse hoones Ädala tänaval. Tele2 ehitab töökindluse tagamiseks sarnase paralleelse süsteemi valmis ka Rootsi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755