Autor: Äripäev • 15. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miljoneid teeninud häkkerite võrgustik pesi raha ka Eestis

Foto: Pixabay
2012. aasta kevadel tegi 24aastane Ivan Turchynov saatusliku vea, kui tundis vajadust teiste häkkerite ees uhkeldada, kirjutas Äripäev.

Ta ütles, et on aastaid häkkinud uudisteagentuuridesse ja müünud veel avaldamata ja embargoga teateid Moskvas asuvatele vahemeestele, kes teadete abil aktsiaturult suurt kasu lõikavad.

Üks hooplemist kuulnud häkkeritest, Oleksandr Jeremenko, otsustas, et tema tahab ka pettusest osa saada.

Koos oma sõbra Vadim Jermolovitšiga häkkis ta sisse Business Wire’isse, varastas Turchynovi ligipääsu ja survestas moskvalasest ninameest veebinimega eggPLC teda skeemi kaasama. Vaenulik ülevõtmine tähendas, et Turchynov pidi oma magusat äri jagama. Nüüd oli mängus kolm häkkerit, kirjutab The Verge.

Uudistekanalid nagu Business Wire hoiavad nõutud ajani kinni korporatiivset infot, pressiteateid jm, mis võivad liigutada börsifirmasid või aktsiaturgu tervikuna. Vähemalt viie aasta jooksul häkiti kolme sellist kanalit eri võtetega. Pettuses osalenud kauplejad andsid häkkeritele n-ö ostunimekirja firmadest, mille kohta ja millal nad infot tahtsid. Häkkerid õngitsesid veel salajase info välja, laadisid info üles välismaistesse serveritesse kauplejate jaoks kättesaadavasse kohta. Häkkerid said 40 protsenti kauplejate kasumist, raha maksti erinevatele offshore-pangakontodele.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755