15. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehisintellekti arendamis esirinnas ka Eesti

Robotite ja tehisintellekti arendamises on teistest tunduvalt ette jõudnud kolm riiki – USA, Hiina ja India, ütles tehnoloogiafirma Cognizanti strateegia juht Malcolm Frank, kes mainib ka Eestit.

Frank on raamatu „What to Do When Machines Do Everything“ üks autoritest. Ta kirjutab, kuidas tehisintellekt hakkab tulevikus globaalset majandust mõjutama.

„Ma arvan, et see on kolme hobuse võidujooks. Samas on see mõneti vale metafoor, sest kõik võidavad,“ nentis ta. „Nende võidud on lihtsalt erinevad.“ Tehisintellekt areneb ka mujal kiiresti, aga reeglina suurlinnades, näiteks Londonis ja Stockholmis. Frank tõi esile, et hästi läheb ka osal väiksema majandusega riikidel, näiteks Eestil.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755