Autor: Indrek Kald • 18. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taas algas konkurss Eesti Aasta Ettevõtja

Mullu aasta ettevõtjaks valitud Taxify asutajad Markus ja Martin Villig.
Foto: Tiit Mõtus
Tänasest on avatud kandideerimine konkursile EY Eesti Aasta Ettevõtja, mille finaalis Monacos on Eestit korduvalt esindanud ka IT- ja iduettevõtjad.

Osalema on oodatud kõik ettevõtte omanikud ehk inimesed, kes päris elus juhivad, otsustavad ning võtavad riske. "Otsime säravaid ettevõtjaid, kelle äriühing on tegutsenud rohkem kui kolm aastat, selles töötab minimaalselt kümme inimest ning 2017. aasta käive ulatus vähemalt kahe miljoni euroni," ütles EY partner Ranno Tingas.

11. korda toimuva konkursi eesmärk on tunnustada silmapaistvaid ettevõtjaid, kelle kirg ja tahtejõud sütitavad ka teisi. "Eesti majanduse tervis on hea ning selle tuules läheb ka ettevõtjatel üle ootuste hästi. Teistest eristumiseks peaks tugeval kandidaadil olema lisaks kasvunumbritele ette näidata ka visioon paremast homsest ning arusaam, kuidas selleni liikuda," lisas Tingas.

Kandidaatidega viiakse läbi intervjuud ning neid hindab žürii, mis koosneb ärimaailma võtmeisikutest, kes on ettevõtlusega igapäevaselt seotud ning mõistavad võimalusi ja raskusi, millega ettevõtjad kokku puutuvad.

Konkursi võitja selgub järgmise aasta 14. märtsil ning ta esindab juunis Eestit EY Maailma Aasta Ettevõtja ärifoorumil Monacos.

 

Mullu said EY Eesti Aasta Ettevõtja tiitli Taxify asutajad Martin ja Markus Villig. Varasemate aastate võitjate hulka kuuluvad Arno Kütt ja Peep Kuld (Cleveron AS), Jevgeni Kabanov (ZeroTurnaround AS), Jüri Raidla (advokaadibüroo Raidla Ellex), Peeter ja Priit Rebane (BDG Holdings OÜ), Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS), Priit Alamäe ja Taavi Kotka (Nortal AS), Peter Hunt (Wendre AS), Indrek Sepp (Pristis AS) ja esimene võitja Jaan Puusaag (Krimelte OÜ).

EY Aasta Ettevõtja tiitlivõistlus on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele suunatud konkursse ning selle tiitliga pärjatakse ettevõtjaid kokku 60 riigis.

Ernst & Young Baltic AS on ärikonsultatsiooni- ja audiitorbüroo, mille Eesti esinduses töötab 120 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755