Autor: Indrek Kald • 20. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna selgub e-identiteedi tulevik

Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektori asetäitja Andrus Kaarelson.
Foto: Erakogu
Täna Tallinnas Kultuurikatlas lõppeval rahvusvahelisel eID foorumil keskendutakse elektroonilise identiteedi ning IT-lahenduste tulevikuküsimustele.

Paljude teiste teemade kõrval on päevakavas elektroonilise identiteedi tulevikuvisioon ja tehnoloogia võimalused, digitervise areng, internetihääletamine ning avaliku sektori roll e-identiteedi arengus.

"Mugava digiühiskonna eelduseks on toimivad teenused ja pidev arendustöö uute lahenduste kallal. Oleme endale e-riigi mugavused loonud enam kui 15 aasta jooksul. Kuid kuhu edasi," küsis üritust korraldava Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektori asetäitja Andrus Kaarelson.

"Seetõttu tuleb meil olla pidevas dialoogis partneritega väljaspool Eestit. Mul on hea meel, et saame neil kahel päeval jagada üksteisega tarkust ja kogemusi. Need on parema digiühiskonna tuleviku jaoks hädavajalikud kohtumised," lisas ta.

Konverentsil osaleb üle 300 valdkonnaga seotud era- ja avaliku sektori inimese, sh eksperdid riigiasutustest, ülikoolide juurest ning IT-erasektorist. Samuti suurettevõtete esindajad, arendajad ning teadlased üle maailma.

Lisaks ettekannetele ja debattidele on avatud messiala, kus asutused tutvustavad enda tooteid ning digilahendusi. Näiteks on üleval häirekeskuse virtuaalkaart, mille juurde selgitavad spetsialistid seda, kuidas abi Eestis abivajajani jõuab. RIA tutvustab ID-kaardi haldusvahendeid ning siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus (SMIT) e-politsei toimimist.

eID Forum 2018 on kaasrahastatud Euroopa Liidu struktuuritoetuse toetusskeemist "Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine", mida omakorda finantseerib Euroopa Regionaalarengu Fond.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755