Autor: ITuudised.ee • 21. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AKI juht KAPOst luba ei saanud

Marko Aavik
Foto: Justiitsministeerium
Kaks päeva tagasi teatas justiitsministeerium lühikeses pressiteates, et äsja andmekaitse inspektsiooni peadirektoriks nimetatud Marko Aavik loobus ametikohast, tehes seda omal soovil, tegelikult põrus pikaaegne asekantsler kaitsepolitseiameti julgeolekukontrollis, kirjutas Postimees.

Kaitsepolitseiamet ei kommenteerinud, miks neil ei olnud võimalik 11 aastat justiitsministeeriumis asekantslerina töötanud Aavikule riigisaladusele juurdepääsu luba anda, vahendas Postimees.

«Julgeolekukontrolli käigus selgus, et ma ei olnud justiitsministeeriumi nõuetekohaselt teavitanud ühest oma kõrvaltegevusest – Euroopa Nõukogu eksperdina rahvusvahelises koostöös osalemisest,» põhjendas Aavik.

Mees selgitas, et ta oli suuliselt sellest ministeeriumi teavitanud ja ministeerium oli teadlik, et ta osaleb Euroopa Nõukogu eksperdina rahvusvahelises koostöös, kuid kuna ta jättis vormikohase kirjaliku teavituse tegemata, siis võttis ta enda sõnul vastutuse ja loobus andmekaitse inspektsiooni peadirektori ametikohast.

Postimehe andmetel oli Aavikule riigisaladuse juurdepääsu loast keeldumine seotud tema tegevusega Euroopa Nõukogus, kuid on selge, et niisama kapo kedagi julgeolekukontrollist läbi ei kukuta – järelikult pidi Aaviku töös olema midagi, mis ta riigisaladuste ukse taha jättis.

Loe pikemalt Postimehest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755