Autor: Indrek Kald • 24. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiirendiprogramm 360 Lab toetab kasvufaasi

Paljudel inkubaatoritel ja kiirendusprogrammidel puuduvad toetusvahendid ajaks, mil idufirmad liiguvad turuletuleku faasist kasvufaasi.
Foto: Pixabay
Austrias alustas tööd kiirendusprogramm "360° in 360 Days", mis pakub Euroopa - sh Eesti - tehnoloogiaala idufirmadele võimalust kaasata 100 000 eurot kasvukapitali ning panna enda ideed proovile Silicon Valleys.

Kiirendis osalevad idufirmad saavad lisaks rahale mentorid, kes aitavad neil nii Euroopas kui ka USAs jalgealust kinnitada ja riskikapitali ligi meelitada. Austrias Grazis ja San Franciscos toimuv programm koosneb kolmest etapist ning algab jaanuaris 2019.

"Euroopas on palju idufirmasid, kes töötavad edukalt välja uusi tehnoloogialahendusi või äriideid, kuid kel puudub rahvusvahelise läbimurde jaoks vajalik oskusteave ja taristu. Olgugi et saadaval on arvukalt inkubaatoreid ja kiirendusprogramme, puuduvad enamikul neist toetusvahendid ajaks, mil firmad liiguvad turuletuleku faasist kasvufaasi. Seepärast võttis 360 Lab eesmärgiks töötada välja kiirendusprogramm, mis aitaks neid sel väga olulisel ajal," selgitas 360 Labi tegevjuht Christian Vancea.

"Idufirmade jaoks on kindlasti ahvatlev asjaolu, et meil on nii järelinvesteeringute jaoks vajalik kapital kui ka rahvusvaheline võrgustik, tänu millele teeb 360 Labi kiirendi Euroopa idufirmade jaoks lahti uksed rahvusvaheliste turgude ja investoriteni," lisas Vancea.

Programmis on võimalik osaleda tehnoloogiavaldkonna idufirmadel järgmistes valdkondades: turg, finantstehnoloogia, plokiahel, tehisintellekt, tarkvara/talletus/turve teenusena ja e-kaubandus.

Valik tehakse mitmes etapis. Avaldusi kiirendis osalemiseks saab esitada 18. novembrini aadressil www.360-lab.com. 12. detsembril toimuval üritusel valitakse välja viis suure potentsiaaliga idufirmat, kes alustavad programmiga 2019. aasta jaanuaris Grazis.

Esimese nelja kuu jooksul kohandatakse idufirmade tooted ja teenused vastavaks turgude nõuetele ning valitakse välja kõige tulemuslikum müügimeetod. Esimese etapi lõpus esitlevad idufirmad oma edusamme investoreile, et kaasata investeeringuid ning tagada endale võimalus kolida Silicon Valleysse.

San Franciscos CoLab44s tehakse kolm kuud tööd, et valmistuda rahvusvaheliseks turuletulekuks, järgides motot "Mida rohkem kasutajaid või müügitulu, seda rohkem riskikapitali".

"Pakume Euroopa tehnoloogiavaldkonna idufirmadele struktureeritud programmi, mis aitab neil ühe aasta jooksul oma äritegevust Euroopas edasi arendada, rahvusvahelise laienemise jaoks lisainvestoreid otsida, USA turule minna, Euroopa edulugu korrata ja maailma kõige tunnustatumatelt riskikapitali investoritelt rahastust hankida," rääkis 360 Labi kiirendi juht Martin Trink.

"Ootame arvukalt uuendusmeelseid kandidaate kogu Euroopast, et neid teel edu poole juhendada ja toetada," lisas ta.

360 Lab on mõttekoda ja kontserni myWorld ettevõtete innovatsioonikeskus. 2018. aastal asutatud 360 Lab on iseseisev ettevõte, mille peakontor asub Grazis. Sel aastal asutati San Franciscos kiirendile teine haru CoLab44, mis aitab kogu Euroopa ettevõtetel ja idufirmadel Silicon Valley huvirühmadega kohtuda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755