Autor: Indrek Kald • 25. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kersti Kaljulaid kohtub USAs Tim Draperiga

Miljardärist riskiinvestor Tim Draper.
Foto: Diarmuid Greene, Wikipedia
President Kersti Kaljulaid kohtub täna algaval USA-reisil Eesti idufirmasid toetanud ettevõtjatega, sh miljardärist riskiinvestor Tim Draperiga, kes on ka Eesti e-resident.

New Yorgis kõneleb Kaljulaid ÜRO peaassambleel. Lisaks kohtub ta kahepoolselt mitmekümne riigijuhiga, et arutada Eesti kandideerimist ÜRO julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks. Ka osaleb riigipea Eesti korraldatud kohtumisel, kus esmakordselt tutvustatakse Eesti ja ÜRO Arenguprogrammi (UNDP) ühisprojekti e-valitsemise teemadel. New Yorgi Eesti Majas kohtub Kaljulaid kohaliku Eesti kogukonnaga.

Pühapäeval kohtub president Kersti Kaljulaid San Franciscos tehnoloogiaettevõte esindajate ning Eesti sõpradega – San Francisco Eesti Seltsiga ning Sylvia ning Andrew Thompsoniga, kes on Kistler-Ritso Fondi kuraatorid.

Esmaspäeval külastab riigipea Stanfordi ülikooli, kus peab avaliku loengu Põhjala heaoluühiskonna mudelist läbi Eesti digiühiskonna vaate. Lisaks kohtub riigipea ülikooli direktori Michael Kelleri ja mitmete professoritega, nende hulgas endise USA välisministri Condoleezza Rice´iga.

Samuti külastab president Kaljulaid Draperi ülikooli ja kohtub ülikooli rajaja, riskiinvestor Tim Draperiga, kes on Eesti e-resident ja investeerinud mitmesse Eesti ettevõttesse.

Teisipäeval esineb president Kaljulaid Los Angeleses Fortune Most Powerful Women foorumil, kus räägib meie e-valitsemisest, kuidas riik on valmis küberohtudega toimetulekuks ja milliseid võimalusi pakub tehisintellekt. Riigipea kohtub ka Los Angelese rahvusvaheliste suhete nõukogu juhtkonna ja ettevõtjatega.

President Kersti Kaljulaid saabub tagasi Eestisse 4. oktoobri õhtul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755