Reinsalu avas robotkohtuniku ideed

Urmas Reinsalu
Justiitsminister Urmas Reinsalu.

Justiitsminister Urmas Reinsalu tutvustas Islandil kohtumisel Põhja- ja Baltimaade justiitsministritega mitmeid Eestis planeeritavaid tegevusi tehisintellekti osas, sealhulgas robotkohtuniku ideed.

Nimelt peaks robotkohtunik lihtsustama seniste kohtunike tööd, tuues vajaliku teabe automaatselt kohtunikeni, lihtsamates asjades eelgenereeriks ta ise ka otsuseid.

Koos Soome kolleegiga andis Urmas Reinsalu Islandil ülevaate ka sellest, kuidas Eestis tehisintellekti justiitssüsteemis ära kasutatakse. "Andmed on äärmiselt väärtuslik vahend tänasel globaalselt digitaalsel turul," sõnas ta.

Samuti rääkis Eesti minister kriminaalmenetluse digitaliseerimisest, mille üheks osaks on kasutada tehisintellekti menetluse optimeerimiseks, näiteks mustrite leidmisel menetluse andmetest või videomaterjali otsitavaks muutmisel.

"Kui räägime tehisintellektist, on oluline leida tasakaal andmete vaba liikumise ja eraelu puutumatuse vahel. Justiitssüsteemis, eriti kohtutes, on see küsimus eriti terav, mistõttu on väga tervitatav, et see diskussioon täna taas Põhja- ja Baltimaade kolleegidega avati," märkis Urmas Reinsalu.

Põhja- ja Baltimaade justiitsministrid kohtuvad iga kahe aasta järel. Seekord arutati Islandil andmekaitse, rahapesu ja terrorismi rahastamise, tehisintellekti ning organiseeritud kuritegevuse vastase võitluse küsimusi. Eelmine kohtumine toimus 2016. aasta septembris Eestis.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara