SMITi töötajail 2019. aastal ees palgatõus

Ragner Paevere
SMITi juht Ragner Paevere.

Täna valitsuse poolt arutatavas järgmise aasta riigieelarves eraldatakse siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) töötajate palgafondi 1,9 miljonit eurot lisaraha, et tõsta palku viiendiku võrra.

Keskmiselt tõusevad SMITi töötajate palgad 20 protsenti, mis võimaldab siseministeeriumi teatel maksta infotehnoloogia valdkonnas konkurentsivõimelist tasu. Politsei- ja piirivalveameti töötajate palgatõusuks on ette nähtud 12,9 miljonit ja päästeameti palgafondi kasvuks 7,9 miljonit eurot. 

Siseminister Andres Anvelt rõhutas, et siseturvalisuses on kõige olulisemad selle tagajad. "Eesti julgeoleku nurgakivi on inimene ja mul on hea meel, et jõudsime valitsuses palgatõusus kokkuleppele. Kindlasti on siseturvalisuse töötajate palgatõus minu jaoks prioriteet ka järgmise aasta riigieelarve strateegia ettevalmistamisel," lisas ta.

Valitsus arutab täna 2019. aasta riigieelarve seaduse eelnõud. Selle kulude ja investeeringute maht on 11 miljardit eurot. Eelarve on struktuurses tasakaalus ja nominaalselt väikeses ülejäägis.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO IS LOOKING FOR A JAVASCRIPT DEVELOPER (MID-LEVEL)

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

PASSWARE is looking for an OPERATIONS' MANAGER

Manpower OÜ

30. oktoober 2018

Teabevara