Autor: Indrek Kald • 29. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tahab 5G sagedused välja anda tänavu

5G-võrkude kasutamiseks vajalikud sagedused plaanib riik tänavu välja jagada.
Foto: pixabay.com
Eesti plaanib mobiilside viienda põlvkonna ehk 5G-võrkude kasutamiseks vajalikke sagedusi hakata sideettevõtetele jagama veel selle aasta lõpus.

Ettevõtlus- ja tehnoloogiaminister Rene Tammisti sõnul on Eesti võrreldes paljude teiste Euroopa riikidega eelisseisus. "Oleme varasemalt targalt panustanud üleriigilisse baasvõrgu arendusse, mis on 5G-ühenduse pakkumise aluseks. Riigi kohustus on pakkuda ettevõtjatele soodus ärikeskkond 5G-võrgu loomiseks ja ülikiiret ühendust kasutavate teenuste ja seadmete turule toomiseks," sõnas ta.

Tammist allkirjas eile Riias koos Läti ja Leedu digiministritega koostööleppe, mille eesmärk on varustada Via Baltica maantee 5G-võrguga.

"Tänapäeval vajavad kiiret ja usaldusväärset internetiühendust mitte ainult inimesed, vaid ka arvukad seadmed, tootmisprotsessid ja logistikalahendused. Tallinna, Riiat ja Kaunast ühendava Via Baltica maantee varustamine 5G-ühendusega võimaldab rakendada isejuhtivaid sõidukeid ja avardab võimalusi kaubavedajate jaoks," ütles ta allkirjastamise üritusel.

Riia-visiidi esimeses pooles esines Eesti minister rahvusvahelisel foorumil "5G Techritory. Baltic Sea Region Ecosystem", kus oli samuti teemaks Baltimaade koostöö 5G kasutuselevõtu vallas ja 5G võimalused globaalselt. Foorum tõi kokku ettevõtjaid, avaliku sektori tippjuhte ja Euroopa Liidu digivaldkonna liidreid enam kui 70 riigist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755