Autor: Indrek Mäe • 29. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Plokiahela ja tehisintellekti efektiivsuse tõttu väheneb pankade ja vahendajate roll

Foto: Pixabay
Maailm liigub digitaalse ajastu teise faasi, kus vahendajate, sealhulgas pankade roll plokiahela ning tehisintellkti pakutud efektiivsuse tõttu väheneb. Seejuures pole aga karta inimmõistuse tähtsuse marginaliseerumist, leiti Helsingis Nordic Business Forumil.

„Digitaalse ajastu esimeses faasis pöörasime tähelepanu sellele, et keegi ei varastaks interneti teel antavaid hääli või ülekantavat raha,“ alustas meediateoreetik Don Tapscott oma ettekannet. „Kindluse saamiseks vajasime vahemehi, kelleks on pangad, krediidiasutused, aga ka sotsiaalmeediaplatvormid, kes kontrollivad ja salvestavad andmeid,“ lisas Tapscott.

Nüüd, digitaalse ajastu teises faasis on aga võimalik seni vahemeeste lahendatud probleemid plokiahela abil kõrvaldada. „Nii raha, krüptovaluutasid kui ka hääli saab edastada väga turvalisel viisil, seega muutub vahendajate roll järjest vähem tähtsaks,“ oli Tapscott veendunud. „Plokiahela häkkimine on sama raske kui kananagitsa kanaks tegemine,“ viitas ta sellele, et täna oleme tänu plokiahelale varasemate ohtude eest palju paremini kaitstud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755