Autor: Lauri Teder • 29. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turvaaugu tõttu Facebooki aktsia vajus

Foto: Pexels
Reedel teatas Facebook, et avastas sotsiaalvõrgustiku süsteemist umbes 50 miljonit kasutajat mõjutava turvavea.

Facebooki pressiteate kohaselt varastati platvormil oleva "View as"-funktsiooni kaudu hiljuti ligikaudu 50 miljoni kasutaja läbipääsutõendid, mis võimaldavad häkkeritel antud kontodele siseneda. Kõigi mõjutatud kasutajate pääsutõendid tühistati, mistõttu pidid inimesed kontodele uuesti sisse logima. Lisameetmena toimiti samamoodi ka 40 miljoni konto puhul, mis on "View as"-funktsiooni viimase aasta jooksul kasutanud ning peatati funktsiooni kasutamine. "View as" kuvab kasutajale tema Facebooki konto sellisena, nagu teised seda näevad.

Kolmapäeval kuulutas Taiwani häkker Chang Chi-yuan, et avastas Facebooki süsteemist turvavea ja kustutab pühapäeval vaatajate silme all firma tegevjuhi Mark Zuckerbergi sotsiaalvõrgustiku konto. Reedel taganes kutseline häkker aga sellest lubadusest ning loovutas teabe ettevõttele.

Facebooki aktsia vajus firma avalduse järel rohkem kui 3% madalamale, ent lõpetas reede kokkuvõttes 2,59% langusega, jõudes 164 dollari tasemeni. Septembri lõikes odavnes Facebook 5,38%.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755