Autor: Lauri Teder • 29. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Twitter S&P 500 halvimate aktsiate seas

Foto: Pixabay
Suhtlusvõrgustiku Twitter aktsia kehv käekäik äsja lõppenud kvartalis viis väärtpaberi S&P 500 indeksi halvimate sekka.

Juulist kuni septembrini kaotas Twitter 35,5% oma börsiväärtusest, sellal kui laiapõhjalike aktsiaindeks S&P 500 kerkis 6,87%. Twitter liitus koondnäitajaga tänavu juunis, vahetades välja agrokeemiakontserni Monsanto.

Suhtlusvõrgustiku allakäik sai alguse firma kvartaliaruandest, mille kohaselt langes Twitteri kasutajate arv teises kvartalis tervelt miljoni võrra. Lisaks tunnistas juhtkond, et langustrend jätkub rämpspostituste, võltskontode ja pahatahtliku sisu tõttu tõenäoliselt ka edaspidi. Septembris avaldas aktsiale survet ka uuringufirma MoffettNathanson vähendatud hinnasiht (23 dollarilt 21 dollarile). MoffettNathansoni analüütiku sõnul alahindab Wall Street Twitteri praeguseid kulusid ning ei arvesta väärtpaberi hinna sisse firma tulevasi priskeid investeeringuid platvormi turvalisusesse ja videosisusse.

Koos Twitteriga on S&P 500 põhjas laseriseadmete valmistaja IPG Photonics (-28,6%) ja kõvaketaste tootja Western Digital (-25,3%).

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755