Autor: ITuudised.ee • 3. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal ostis USA-s pilvetehnoloogia ettevõtte Dev9

Oleg Shvaikovsky
Foto: Nortal
Rahvusvaheline tarkvara- ja ärikonsultatsioonide ettevõte Nortal laiendab tegevust USA-s, ostes tunnustatud pilveteenustele spetsialiseerunud tarkvara- ja konsultatsiooniettevõtte Dev9.

Nortal LLC presidendi ja grupi juhatuse liikme Oleg Shvaikovsky sõnul on Dev9 USA kontekstis küll võrdlemisi väike ettevõte, kuid suure potentsiaaliga tipptegija pilveteenuste ja suurandmete vallas.

„Näeme kasvupotentsiaali USA-s nii Dev9 põhiäris ehk pilveteenustes kui ka selle kombineerimises meie teiste olemasolevate teenustega ning pikaajalise kogemusega digitaalsete teenuste arendamisel ja keeruliste, laia mõjuga reformide läbiviimisel nii Euroopas kui ka Lähis-Idas,“ lisas Shvaikovsky.

Dev9-i klientide hulka kuuluvad mõned maailma tuntuimad ettevõtted tehnoloogia, meedia ja meelelahutuse, jaekaubanduse, turismitööstuse, tervishoiu ja telekommunikatsiooni valdkonnas. „Tegu on Fortune 500 listi ettevõtetega, kellega koostöö on tõeline kvaliteedimärk,“ lisas Shvaikovsky.

Pilveteenused on Shvaikovsky sõnul suure tulevikupotentsiaaliga ning üha kasvava tähtsusega erinevates valdkondades, mängides olulist rolli nii asjade interneti (IoT), virtuaalreaalsuse kui ka tehisintellekti arengus.

„USA on pilveteenuste vaieldamatu liider ja innovatsiooni vedur, millele annavad hoogu globaalsed suurtegijad nagu Google ja Amazon. Meie eesmärk on tuua see kompetents Dev9 abiga Euroopasse ja Põhjamaadesse,“ lisas Shvaikovsky.

„Viimase kaheksa tegevusaastaga on Dev9 kokku pannud ekspertide tiimi, kes pakub maailmatasemel tarkvaraarendust ning pilveteenuseid, tegeledes keeruliste tehnoloogiliste initsiatiividega,“ ütles Dev9-i kaasasutaja ja juhatuse esimees Matt Munson. „Tänu Nortali globaalsele haardele ja arendustiimidele ning ekspertteadmistele erinevates ärivaldkondades on Dev9-i tiimidel võimalik teenindada kliente nüüdsest ööpäevaringselt, pakkudes kõrgetasemelisi terviklahendusi.“

Dev9 juhatuse esimees Matt Munson
Foto: Dev9

Dev9 on üks peamisi AWS (Amazon Web Services) Advanced-i ja Google Cloud Premier-i partnereid Põhja-Ameerikas, kes loob innovaatilisi lahendusi, mis baseeruvad CI/CD tarkvaraarendusel (continuous integration / continuous delivery), automatiseerimisel ja pilveteenustel.

Nortal ja Dev9 liidavad oma praeguse juhatuse ja tiimid USA-s. Dev9-i juhatuse esimees Matt Munson jääb juhtima Dev9-i tiimi Nortal Group-i koosseisus.

Dev9-s töötab pisut üle 70 inimese, mis tähendab, et Nortal Group-i töötajate arv kasvab ühinemise järgselt enam kui 800 inimeseni.

Tehingu finantseerimiseks viis Nortal Balti riikides ning Soomes läbi võlakirjaemissiooni, kus osalesid olulisel määral ka Swedbanki ja SEB pensionifondid.

Dev9 on tunnustatud tarkvaraarendus- ja konsultatsiooniettevõte, mis on spetsialiseerunud pilveteenustele, teenindades suuri ja keskmise suurusega ettevõtteid. Dev9 arendab tarkvara CI/CD põhimõttel, tagades lahenduste skaleeritavuse ja paindlikkuse äritegevuse muutumise ja kasvamise korral. Dev9 pakub teenuseid tarkvaraarenduse, platvormi kaasajastamise ja pilveteenustele ülemineku vallas globaalselt tuntud kaubamärkidele ja innovaatilistele ettevõtetele erinevates sektorites, kaasa arvatud meedia ja meelelahutus, jaekaubandus, turismitööstus, tervishoid ja telekommunikatsioon. www.dev9.com.

Nortal on rahvusvaheline strateegiliste muutuste ja tehnoloogia täisteenust pakkuv ettevõte, mille klientide hulka kuuluvad valitsused ja juhtivad ettevõtted üle maailma. Nortali eesmärk on läbi keeruliste protsesside lihtsustamise ja optimeerimise arendada sujuvalt ja efektiivselt toimivat ühiskonda. Nortal teostab projekte ligi kahekümnes riigis ning annab tööd enam kui 750 spetsialistile, kes viivad ellu kõrge kvaliteediga, ärikriitilisi ja suure ühiskondliku mõjuga projekte Euroopas, Lähis-Idas, Aafrikas ja Põhja-Ameerikas.

Milisel kohal on Nortal selle aasta Äripäeva IT-firmade TOPis? Selle saavad teada esimesena need, kes tulevad osalema IKT Aastakonverentsil "Digipööre". Vaata lähemalt ja registreeru SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755