Autor: Äripäev • 6. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-residentsuse raha kolmelt eelarverealt

Foto: Kuvatõmmis
Tuleva aasta riigieelarves on e-residentsusele raha jagatud lausa kolmelt eelarverealt, mis on jagunenud siseministeeriumi ja välisministeeriumi vahel, vahendas ERR.

Siseministeeriumi valitsemisalas eraldatakse e-residentsuse edasiarendamiseks 367 000 eurot ja e-residentsuse arendamiseks 141 000 eurot, lisaks tuleb miljon eurot ka välisministeeriumi alt.

Siseministeeriumi kommunikatsiooninõunik Merje Klopets põhjendas rahvusringhäälingule e-residentsusele mõeldud raha hajutamist mitmele eelarvereale sellega, et riigieelarve ülesehitus on valitsemisalapõhine ja mitme teema puhul jaguneb vastutus vastavalt tegevusvaldkonnale eri ministeeriumide ja nende valitsemisalade vahel. Nii ka e-residentsuse puhul.

Küsimusele, mis vahe on e-residentsuse arendamisel ja edasiarendamisel, et neid eri ridadel kajastatakse, vastas Klopets, et 367 000 eurot on mõeldud sisutegevusteks ja 141 000 infotehnoloogia arendusteks.

Pikemalt saab lugeda ERRist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755