Autor: Indrek Kald • 9. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-ministrid arutavad koostööd tehisintellekti alal

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist.
Foto: Erik Prozes
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist arutab täna Soomes teiste Euroopa IT-ministritega tehisintellekti rakendamist avalikus sektoris.

Tammisti sõnul pakub tehisintellekti rakendamine võimalust viia majanduse tootlikkus ja riiklike e-teenuste kasutajasõbralikkus uuele tasemele, ent toob kaasa ka väljakutseid. "Tehisintellekti rakendused on digipöörde järgmine etapp. Digitaalsete tehnoloogiate kasutuselevõtu peamine eesmärk peab olema inimeste elu mugavamaks muutmine," sõnas ta.

"Uute tehnoloogiatega kohanemiseks tuleb töötajatele tagada täiend- ja ümberõppe võimalused. Masinate abil on ka varem inimeste elujärge parandatud ning tehisintellekti rakendamine võib olla selleks üks võimalus," ütles Tammist.

Inimestele elukestvate õppimisvõimaluste pakkumine saab sündida ministri sõnul tihedas koostöös ettevõtjatega. "Tehisintellekti, aga ka digitaliseerimise ja automatiseerimise rakendamise valguses tasub pidevalt investeerida töötajate oskustesse," kommenteeris ta.

IT-ministrite kohtumisel osalevad Euroopa Liidu liikmesriikide valitsuste esindajad ning kaasatud on ka teised tehisintellekti valdkonnas juhtrollis riigid nagu Ameerika Ühendriigid, Hiina ja Araabia Ühendemiraadid.

Lisaks kohtub minister Rene Tammist Euroopa Liidu digivoliniku Mariya Gabrieliga, kellega arutatakse tehisintellekti ja küberturvalisuse küsimusi. Samuti toimub kohtumine Soome majandusministri Mika Lintiläga, et laiendada Soome ja Eesti koostööd tehisintellekti valdkonnas.

Eestis on tehisintellekti kasutuselevõtu kavandamiseks loodud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja riigikantselei eestvedamisel ekspertrühm, mille eesmärk on välja töötada riiklik strateegia ja õigusraamistik.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755