Autor: Indrek Kald • 10. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pipedrive kaasas 10 miljonit dollarit

Pipedrive´i kaasasutaja ja juht Timo Rein.
Foto: Eiko Kink
Müügitarkvara pakkuv Pipedrive kaasas täiendava kümne miljoni dollari suuruse C-seeria investeeringu Deutsche Telekomilt. Kokku on riskikapitalistid rahastanud Pipedrive´i 90 miljoni dollari ulatuses.

Lisaks Deutsche Telekom Capital Partnersile (DTCP) kuuluvad Pipedrive´i investorite hulka juba varasemais investeeringuseeriais osalenud investorid Insight Venture Partners, Bessemer Venture Partners, Atomico ja Rembrandt Venture Partners. Koos hiljutise investeeringuga on Pipedrive C-seeria investeeringuid kaasanud 60 miljoni dollari väärtuses.

Pipedrive´i kaasasutaja ja tegevjuhi Timo Reinu sõnul on neil DTCP kaasamisega vedanud. "DTCP lisandumine olemasolevate investorite ringi peegeldab ka hästi meie kliendibaasi ja eesmärkide ulatuslikkust," lisas ta.

"Kasutame seda investeeringut, et aidata kõiki müügiinimesi, kes usuvad, et müügitegevuse haldamiseks on paremaid viise ning et on olemas toode, mis aitab neil töökoormusega paremini toime tulla ja keskenduda kõige tähtsamale. Müügiinimeste usk ja usaldus on aidanud meil Pipedrive´i toote luua, seda arendada ja oma tegevust laiendada. See on omakorda innustanud investoreid panustama meie kasvu," kinnitas Rein.

DTCP partneri Thomas Preussi sõnul avaldas neile muljet Pipedrive´i tugev ja tõhus kasv. "Usume ettevõtte kogenud juhtkonda. Toetame hea meelega Pipedrive´i edasist kasvu, kasutades selleks meie üleilmset partnerite võrgustikku ja juurdepääsu turgudele," märkis ta.

DTCP tegi investeeringu oma riskikapitali-/kasvufondi kaudu, mis keskendub pilvetehnoloogia ja võrgutaristu, 5G/IoT, äritarkvara, tehisintellekti/masinõppe, küberturvalisuse ja turundustehnoloogia valdkonnas tarkvara teenusena pakkuvate ettevõtete laiendamisele.

Pipedrive on kasvavate äriühingute müügiinimeste töövahend. Nende teatel on pilvepõhise tarkvara kasutuseelisteks suurem müük ja parem meeskonnatöö, täpsemad andmed ja suurem tootlikkus.

Näiteks hõlmab Pipedrive´i hiljuti uuendatud plaatinapakett automatiseeritud töökorraldust, meeskonnajuhtimist, aruandlust ja turvalisust. Lahendus automatiseerib korduvad ja käsitsi tehtavad ülesanded, et müügiinimesed saaksid keskenduda tegevusele, mis nõuab kõige rohkem loomingulisust.

Pipedrive on üks kõige kiiremini kasvavaid pilvepõhiste tarkvarateenuste osutajaid maailmas. Ettevõttel on üle 75 000 kliendi 170 riigis ja rohkem kui sajas valdkonnas alates idufirmadest ja tarkvarateenuste pakkujatest kuni traditsioonilisemate ettevõteteni (näiteks tootmis-, ehitus- ja kutseteenuseid pakkuvad ettevõtted).

Pipedrive´i kontoreis New Yorgis, Lissabonis, Londonis, Tallinnas, Tartus ja Prahas töötab üle 400 inimese. Eestis on neist 300 ning ettevõte plaanib töötajate arvu kasvatada Tallinnas ja kahekordistada Tartus. Tallinas loodab Pipedrive uude büroohoonesse Mustamäe tee alguses kolida aasta lõpus.

DTCP on Deutsche Telekomile ja teistele institutsionaalsetele investoritele kuuluv investeeringute juhtimisega tegelev kontsern, mille väärtus on 1,6 miljardit dollarit ning mille kliendibaasi kuulub üle 60 ettevõtte. Kontsern tegeleb riski- ja kasvukapitali investeeringutega, eriinvesteeringutega ja osutab nõustamisteenuseid tehnoloogia-, meedia- ja telekommunikatsioonisektori ettevõtetele. DTCP tegutseb ja investeerib Euroopas, USAs ja Iisraelis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755