Autor: Indrek Kald • 12. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kosmose idufirmasid ootab 50 000eurone toetus

Idufirmade tegijad ESA inkubaatoris Hollandis.
Foto: Esa Saarinen
Euroopa kosmoseagentuuri Eesti äriinkubaator ootab 8. novembrini kandideerima 50 000eurosele arendustoetusele idufirmasid, mille toode või teenus on seotud kosmosega.

Lisaks rahalisele toetusele ja võrgustikule pakub Eesti kosmose äriinkubaator ka tehnilist tuge ning ligipääsu suurele hulgale kommertsialiseerimist ootavatele leiutistele.

Eesti kosmose äriinkubaator ESA BIC Estonia kuulub maailma suurimasse inkubatsioonivõrgustikku, millel on 20 keskust üle Euroopa. "Eesti äriinkubaatoriga on tänaseks liitunud juba kuus kõrgtehnololoogilist ja rahvusvahelise ambitsiooniga ettevõtet, mis loovad töökohti ja näitavad käivet. See on suurepärane võrgustik kasvamiseks ja kogemuste jagamiseks," sõnas inkubaatori juht Andrus Kurvits.

Tehnopol Startup Inkubaatori juhi Martin Goroško sõnul oodatakse kandideerima kõiki ettevõtteid, kes kasutavad oma toodetes näiteks uudseid materjale või tehnoloogiat, positsioneerimis- või sidelahendusi, mida peamiselt on siiani kasutatud kosmosetehnoloogias.

"Tänapäeval kasutavad väga paljud erinevad mobiilirakendused tegelikult navigeerimiseks ja positsioneerimiseks satelliidiinfot, kuid nende rakenduste loojad ei mõtle, et nad teevad kosmose startuppi. Palju on Eestis ka uudsete materjalidega seotud ettevõtteid, mis võiks vabalt kasutada ESA materjaliarenduse potentsiaali. Meie saame just selliseid ja kõiki teisi ühel või teisel moel kosmosega seotud ettevõtteid aidata nii ägedate mentorite kui ka rahalise toetusega," selgitas Goroško.

Euroopa kosmoseagentuuri Eesti äriinkubaatori eesmärk on viie aasta jooksul aidata 20 Eesti idufirmal jõuda rahvusvahelisele turule, pakkudes neile toote või teenuse arendamiseks stardirahastust koos valdkonnaspetsiifilise mentorlusega.

ESA BIC Eesti juhtpartner on Tartu Teaduspark, kes pakub koostöös Tallinna Tehnopoliga inkubatsiooniteenust mõlemas linnas.

ESA BIC Eesti konsortsium koosneb kaheksast partnerist: Tartu Teaduspark, Tallinna Teaduspark Tehnopol, Tartu linn, Tallinna linn, Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Tartu Observatoorium ja Kredex.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755