Autor: Mait Kraun • 14. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-sporditööstus kasvatab uusi miljonäre

E-sport on kasvama hakanud tohutu kiirusega ning paljud noored saavad seal miljonärideks, kirjutab CNBC.

28aastane Ho Kun Xian alustas videomängude mängimist noore poisina. Ta on pärit vaesest perekonnast. Vanemad andsid talle võistlustel käimiseks iga kord 2 dollarit. Aastaid hiljem sai temast professionaal, kes teenib mängurina tuhandeid dollareid.

Xiani lugu näitab e-sporditööstuse kasvu, kus tekivad uued miljonärid, kes teenivad sellega elatist.

E-sport on kiiresti laienev ala, kus võistlused ei toimu staadionil, vaid arvuti ja konsoolide taga. Mängitakse nii meeskondades kui ka individuaalselt. Populaarsemate mängude hulgas on Electronic Artsi "FIFA“ seeria ja Valve Corporationi „Dota 2“ ning võistluste auhinnafondid ulatuvad sadade tuhandete dollariteni. E-sporti vaatavad miljonid inimesed nii internetis kui ka areenidel. Turu-uuringutega tegelev ettevõte Newzoo prognoosib, et e-sporditööstus kasvab sellel aastal 905,6 miljoni dollarini ja 2020. aastaks 1,4 miljardi dollarini.

E-sport ei ole veel võrreldav traditsiooniliste spordialadega nagu Inglise Premier League või NBA, aga selle populaarsus kasvab tohutu kiirusega ning loob hulganisti töökohti.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755