Autor: Äripäev • 14. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook teavitab kannatanuid lähipäevil

Foto: Picabay
Küberkurjategijad varastasid Facebookilt 29 miljoni kasutaja andmeid, teatas ettevõte reedel.

Seda on vähem, kui esialgu teatatud 50 miljonit, kirjutas Reuters. Andmeid korjas programm, mis liikus ühelt sõbralt teisele edasi.

Facebook lubas lähipäevil kannatanutele teada anda, mis tüüpi andmetele kurjategijatel nende kontol ligipääs oli.

Ründajad said enda kätte Facebooki 14 miljoni kasutaja sünniaja, tööandja, hariduskäigu, usulise eelistuse, kasutatud seadme tüübi, jälgitud leheküljed, hiljutised otsingud ja asukoha teavitused. Ülejäänud 15 miljoni kasutaja kohta nime ja kontaktandmed. Veel 400 000 kasutaja kohta võisid ründajad näha postitusi ning sõprade ja gruppide nimekirju.

Facebooki asepresident Guy Rosen ütles reedel pressikonverentsil, et FBI on palunud neil juurdluse huvides rünnakute täpset iseloomu mitte avaldada.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755