Autor: Indrek Kald • 15. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nn Taxify ja Uberi seadus tõstis taksojuhtide hulka

Uberi rakendus Tallinna linna kaardiga.
Foto: Uber
Aasta tagasi kehtima hakanud platvormipõhise - näiteks Taxify, Uber ning Yandex - taksoveo seadustamine on teenuseosutajate arvu aastaga kahekordistanud.

Riigikogu majanduskomisjon sai täna ülevaate taksoteenuse arengutest pärast kokkuleppevedude regulatsiooni sätestava seaduse jõustumist möödunud aasta novembris.

Majanduskomisjoni esimees Sven Sester ütles, et seadusemuudatuse tulemusel on teenuseosutajate hulk aastaga kahekordistunud, tänu millele on taksode kättesaadavus ja ka hind paranenud.

Ent nagu järelevalve käigus on selgunud, pole mitmetel kokkuleppeveoks kasutatavatel sõidukitel sõidukikaarti ega õiget liiki kindlustust. "Teenuse usaldusväärsuse tõstmiseks on kavas teha seadusemuudatus, millega tekib kohustus näidata rakenduses ka sõidukikaardi andmeid," selgitas Sester.

"Platvormipõhiste teenuste regulatsiooni eesmärk peab olema ühelt poolt konkurentsi suurendamine ja sealt tulenevad paremad hinnad ja teenused ning teiselt poolt usaldusväärne ja ühtsete nõuetega teenus," lisas ta.

Istungil toodi välja, et praegu on väljastatud umbes 8000 teenindajakaarti ja ligi 5000 sõidukikaarti. Märgiti, et Tallinna munitsipaalpolitsei on tänavu teinud üle 7000 kontrolli ja algatanud umbes 500 menetlust.

Istungil andsid olukorrast ülevaate majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi siseturu asekantsler Kristi Talving ning teede- ja raudteeosakonna nõunik Hindrek Allvee.

Riigikogu võttis 26 riigikogulase algatatud ja majanduskomisjonis pikalt arutatud ühistranspordiseaduse, liiklusseaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse vastu mullu 14. juunil, see jõustus 1. novembril.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755