Autor: Äripäev • 16. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäeva raadio hommikuprogrammis tuleb juttu IKT-sektori särast

Doris Põld
Foto: Erakogu
Äripäeva raadio hommikuprogrammis võtame vaatluse alla Brexiti kokkuleppe ja kliimamuutuste mõju majandusharudele ning IKT-firmade edu võtme.

Done Halduse tegevjuhi ja MTÜ Eesti Kinnisvara Korrashoiu Liidu juhatuse liikme Janek Hintsoviga räägime sektori käekäigust ja suurimast peavalust – töökäte nappusest.

Külla tuleb ka info- ja kommunikatsioonitehnoloogia klastri juht Doris Põld, kes avaldab IKT-firmade edu võtme ja räägib e-riigi arengust.

Saatejuhid on Kaspar Allik ja Birjo Must.

Päev jätkub kolme saatega:

11.00–12.00 "Triniti eetris". Seekord on teemaks uus kinnisasja avalikes huvides omandamise seadus, teisisõnu talumiskohustus sundvalduse seadmisel. Mida see endast täpsemalt kujutab, mida peavad teadma maaomanikud, kui nende kinnistu territooriumil jooksevad läbi maa-alused vee-, gaasi-, kütte- ja muud trassid? Sellest kõnelevad Advokaadibüroo Triniti partner Ramil Pärdi ja advokaat Sandor Elias. Saatejuht on Liis Amor.

13.00–14.00 "Ärikliendid roolis". Saates räägime, kui kõrgele võib tõusta kütuse hind, kuidas tanklates hinnad korraga tõusevad, kas ja millist efekti võiks anda aktsiisi langetamine, millal läheb Eesti üle uuele kütuse tähistamise standardile ning räägime ka alternatiivsetest kütustest. Stuudios on Rein Vaks (majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika osakonna ekspert) ja Alan Vaht (Alexela Oil juhatuse liige). Saatejuht on Tõnu Tramm.

15.00–16.00 "Fookuses". Räägime ettevõtjate ja teadlaste koostööst – kuidas kasutada teadlaste tööd ära oma organisatsioonides ning kui olulist rolli mängivad ülikoolid ja teadlased riigi majanduslikus arengus. Tallinna Ülikoolis on 1. novembril toimumas koostööfestival "Õigel ajal õiges kohas", mis viib omavahel kokku ettevõtjad ja ülikooli teadlased. Räägime lähemalt ka platvormist nimega Adapter, mis seob omavahel ettevõtjaid ja teadusasutusi. Stuudios on külas Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi tarkvaratehnika lektor Jaagup Kippar ja Elektrimasinad OÜ müügijuht Kalev Lehiste, kel on parasjagu töös projekt, milleni on jõutud just Adapteri kaudu. Ka on külas TLÜ Avatud Akadeemia juhataja ja festivali "Õigel ajal õiges kohas" korraldaja Katrin Männik. Saadet juhib Liis Amor.

Kuula raadiot otse SIIT.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755