Autor: Indrek Kald • 16. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaljulaid arutleb tehisintellekti teemal Soomes

President Kersti Kaljulaid.
Foto: Andres Haabu
President Kersti Kaljulaid arutleb täna Soomes ärifoorumil Rootsi, Soome ja Eesti ärijuhtide ning ekspertidega tehisintellekti võimaluste üle. Oma hinnangu annab ka Peter Vesterbacka.

Helsingi-lähedases Espoos toimuval ärifoorumil "Rethinking Business: Estonia, Finland and Sweden in the age of Artificial Intelligence" on teemaks Eesti, Soome ja Rootsi suhtumine tehisintellekti ning selle väljakutsed ja võimalused.

Eestist osalevad diskussioonis lisaks Kersti Kaljulaidile ka Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Tallinna lennujaama juht Piret Mürk-Dubout, Rootsist digitaliseerimise ministri nõunik Anna Felländer ning tehisintellekti spetsialist ja Hankeni majanduskooli professor Peter Sarlin.

Sõna saavad ka ettevõtja Peter Vesterbacka, tehisintellekti ekspert professor Christian Guttmann, Soome majandusministeeriumi majandus- ja innovatsiooniosakonna juht Ilona Lundström, Rootsi mõjukaimaks IT-naiseks valitud Cecelia Borg, ajakirjanik ja endine Rootsi rahvustelevisiooni SVT juht Eva Hamilton, Tieto tehisintellekti valdkonna ja andmeteaduse juht Christian Guttmann.

Arutelu juhivad suhtekorraldusfirma Miltton partner ja juht Eestis Annika Arras ning Yleisradio uudistejuht Jussi-Pekka Rantanen.

Hanasaaris rootsi-soome kultuurikeskuses toimuv konverents on pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755