Autor: Indrek Kald • 19. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia müük III kvartalis kasvas üle 4%

Telia Eesti uueks juhiks sai juulis Robert Pajos.
Foto: Janika Kuusik, Telia Eesti personaliüksuse direktor
Tänavu III kvartalis kasvas Telia Eesti müügitulu üle nelja protsendi, firma kasumlikkus suurenes samal ajal ligi 11%.

Kvartali lõpuks oli ettevõttel 977 000 mobiililiitumist, mida on eelmise aasta sama ajaga võrreldes ligi 50 000 võrra enam. Telia TV-teenust kasutab septembri lõpu seisuga üle 207 000 kliendi (mullu samal ajal 196 000) ning interneti püsiühenduse klientide arv ulatus 240 000ni.

Telia teatel on nad tuntavalt kasvatanud investeeringute mahtu, mille fookuses on interneti püsivõrgu ja mobiilsidevõrgu arendused. Telia Eesti juhatuse esimees Robert Pajos märkis, et ettevõte on näidanud häid majandustulemusi ning selle toel on kasvanud ka investeeringute maht.

Lisaks on sel aastal suurendatud investeeringuid mobiilivõrgu arendamisse. Kolmanda kvartaliga lõppes Tartu linna ja maakonna 3G- ja 4G-võrgu parendus, mille tulemusena paranes nii võrkude katvus kui lisandus mahte. Hetkel on Telia fookuses Tallinn, kus samuti toimub peamiselt 4G-võrgu täiustamine ning tööd on planeeritud enam kui sajas tugijaamakohas.

"4G-võrgu senisest veelgi parema katvuse nimel käivad tööd üle kogu Eesti ja seda just 800MHz sagedusalas. 4G leviala laiendamise nimel lisame saatjaid kõigisse kõrgematesse mobiilimastidesse, et toetada nii mobiilse andmeside kui 4G kõneside kvaliteeti," ütles Robert Pajos.

Lisaks seniste 2G, 3G ja 4G tehnoloogiate arendamisele töötab Telia selle nimel, et juba aasta lõpus panna tehnikaülikooli linnakus tööle esimene 5G testvõrk. Samuti on käesolev aasta kujunenud Telia teatel murranguliseks asjade interneti ehk IoT vaates, kuna mitmed kohalikud firmad on oma äri edendamiseks kasutusele juba võtnud või võtmas IoT lahendusi.

Ka on Telial käsil interneti püsivõrgu moderniseerimise programm, mille raames saab 2017. ja 2018. aastal varasemast kordades kiirema ühenduse ca 60 000 kodu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755