Autor: Indrek Kald • 19. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued paketid tõstsid Elisa käivet üle 5%

Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen.
Foto: Elisa
Tänu uutele nutipakettidele tõi kolmas majanduskvartal Elisa Eestile aastatagusega võrreldes 5,2% suurema käibe ning 12,1% suurema ärikasumi.

Ettevõtte kolmanda kvartali käive ulatus 41,7 miljoni euroni. Mobiilsideteenuste liideseid oli Elisal tänavu kolmanda kvartali lõpus kokku 670 317, TV-teenuste liideseid kaabelvõrgus ja üle õhu võrgus 204 500.

Elisa Eesti juhi Sami Seppäneni sõnul aitasid käibe ja kasumi kasvule kaasa uued ja populaarseks osutunud nutipaketid, kus pakutakse ühe kuutasu eest sideteenust, Mobiil-IDd ja reisikindlustust. Varasema kvartaliga võrreldes kasvas Elisa mobiilsideteenuste liitumiste hulk ligi 7000 kliendi võrra.

"Meie kliendid eelistavad kasutada nutipakette suurte roaming-mahtudega ja reisikindlustuse lisamine oli järgmine loogiline samm, mis on klientide seas osutunud väga populaarseks," märkis Seppänen.

Tehnilise järelevalve ameti suvel avaldatud statistika alusel on Eestis teleteenuste turuliider kasutajate arvult Elisa. Kolmanda kvartali lõpu seisuga on tõusnud Elisa üle õhu tasuliste meediateenuste kasutajate hulk mullusega võrreldes 10%.

Elisa juhatuse liikme, erakliendiüksuse juhi Andrus Hiiepuu sõnul eristub Elisa Elamus tänasel turul pakutavast oma funktsionaalsuse ja lisaväärtusega. "Elisa Elamus üle õhu pakub täna ühe kuutasu eest järelvaatamist, otsingu, äppide ja interneti võimalusi ning lisaks on võimalik vaadata telekat ka liikvel olles nutiseadmest," rääkis ta.

Käesoleval ja tuleval aastal jätkab ettevõte arendustöödega võrgus ja järgmise paari aasta jooksul investeerib Elisa teenustesse 40 miljonit eurot. Jätkatakse mobiilse andmesidevõrgu tihendustöödega, mis on ühtlasi ettevalmistuseks 5G-võrgu käivitamisele Eestis. Kavas on juurde rajada lisaks veel 500 km optilist võrku, viimaks ülikiire internetiühendus paljude eestlaste koju.

Elisa Eesti AS on Helsingi börsil noteeritud Elisa kontserni osa. Tuhande töötajaga Elisa Eesti siht on saada suurimaks kommunikatsiooni- ja meelelahutusettevõtteks. Elisa pakub mobiilside, interneti püsiühenduse ja TV-teenuseid ning võrgu- ja IT infrastruktuurilahendusi. Ettevõtte mullune käive oli 157,9 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755