Autor: Äripäev • 23. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome eraldab 40 miljonit koodikirjutajate koolitamiseks

Soome valitsus annab lisaeelarvega 40 miljonit eurot koolitusteks, et saada kiiresti oskuslikku tööjõudu, sellest 10 miljonit eurot läheb koodikirjutajate koolitamiseks, kirjutas Helsingin Sanomat.

Koodikirjutamist saaks kõrgkoolis õpetada 1600–2400 inimesele.

Koodikirjutajate kõrval läheb kokku 40 miljonist eurost veel kõrgkoolidele, ametikoolidele ja immigrantide koolitusele igaühele 10 miljonit.

IT-erialad on viimasel kümnendil kiiresti arenenud ja nii on koodikirjutajate kõrval terav nappus ka rakenduste arendajatest ja disaineritest, samuti veebispetsialistidest. „Anname jälle lisaraha integreerumiskoolitusteks, lühiajalisteks mooduliteks, uuteks ettevõtmisteks ja koodikirjutajate nappuse leevendamiseks. 40 miljoni euro suurune lisaraha võetakse kasutusse veel sel aastal,“ lubas Soome haridusminister Sanni Grahn-Laasonen pressiteate vahendusel.

Kõrgkoolidele antav raha läheb näiteks ehituserialadele, aga ka sotsiaal- ja tervishoiualadele.

Osa raha on mõeldud ka tehisintellekti arendamiseks, et hankida kõrgkoolidele ja teadusasutustele tehisintellekti protsessoreid ja muid infrastruktuuri vahendeid.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755