Autor: Indrek Kald • 24. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ensto Ensek võttis suuna tehnoloogiafirmaks

Ensto tehase hoone Lasnamäel.
Foto: Ensto Ensek
Elektriseadmete ja -tarvikute tootja Ensto Ensek AS rendib oma tootmishoone Lasnamäel ning müüb tootmismasinad plastitööstusettevõttele Plastone OÜ, et keskenduda oma võtmetegevustele tehnoloogiaettevõttena.

Kahe firma allhankelepingu raames hakkab Plastone tootma alates uuest aastast Enstole laia valikut plastkarpide komponente. 

"Meie jaoks on see oluline samm Ensto strateegia elluviimisel, tõstmaks oma väärtust tunnustatud elektrilahenduste pakkujana. See võimaldab meil keskenduda oma võtmetegevustele tehnoloogiaettevõttena ja tugevdada ettevõtte konkurentsivõimet, et paremini vastata kasvavale nõudlusele ja laiendada oma tooteportfelli," ütles Ensto Groupi tegevjuht Ari Virtanen.

Tema sõnul on kaks firmat teinud koostööd juba mitu aastakümmet. "Värske koostööleping saab kindlasti järjekordseks edulooks meie ühistes projektides," sõnas Virtanen.

Plastone ja selle kontserni omaniku Saxo Groupi tegevdirektori Jari Vuorineni sõnul on Ensto Lasnamäe tehas kaasaegne ning hästi juhitud. "Plastone jaoks on tegemist olulise sammuga, mis viib meid täiesti uuele arengutasemele, võimaldades pakkuda oma klientidele suuremat valikut," märkis ta.

Lisaks annab see Plastonele Vuorineni sõnul kasvuvõimaluse. "Ühendades meie teadmised ja parimad praktikad, oleme võimelised arendama meie äritegevust," kinnitas Plastone tegevdirektor.

Ensto pikaajaliseks partneriks olev Plastone on juhtiv Skandinaavia ja Baltimaade plastivalu tootmisettevõte, kelle peamisteks klientideks on tervishoiu- ja elektriseadmete globaalsed turuliidrid.

17 miljoni euro suuruse käibega Plastone kontsernis töötab 140 inimest ning ettevõtte tehased asuvad Soomes Nurmijärvis, Sauel ja Haapsalus. Plastone on osa Björnbergi perekonna omanduses olevast Saxo grupist, mis on keskkonnasõbralik ja kasvav suurkorporatsioon.

Elektriseadmete ja -tarvikute arendamisele ning disainimisele spetsialiseerunud Ensto pakub elektrialaseid lahendusi, et parandada võrkude, hoonete ja transpordi ohutust, funktsionaalsust, töökindlust ja tõhusust. 1958 pereettevõttena asutatud Enstos töötab enam kui 1600 inimest Euroopas, USAs ja Aasias. Aastal 2017 moodustas kontserni käive 261 miljonit eurot. 

Ensto Lasnamäe tehases asuvate masinate üleandmine toimub 1. jaanuaril, tehase üleandmine viiakse lõpule hiljemalt 1. aprilliks 2020. Kõigile töötajatele, kelle tööd antud muudatus puudutab, pakutakse Ensto või Plastone poolt uusi töövõimalusi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755