Autor: Indrek Kald • 29. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ain Aaviksoo liitub Guardtime´iga

Endine sotsiaalministeeriumi IT-asekantsler Ain Aaviksoo liitus Guardtime´iga.
Foto: Guardtime
Sotsiaalministeeriumi e-teenuste ja innovatsiooni asekantsleri kohalt lahkunud Ain Aaviksoo liitub küberturvalisuse ettevõttega Guardtime, jäädes samas ka juhtima tasulist lisatervisekindlustust pakkuvat firmat.

Lisaks Guardtime´ile jätkab Ain Aaviksoo tööd tööealistele inimestele tasulist lisatervisekindlustust pakkuva Viveo Tervisekindlustuse juhina. Kahte ettevõtet ühendab rahvusvaheline strateegiline huvi edendada Guardtime´i poolt arendatavat küberturvalisuse tehnoloogiat, sh tervisekindlustuse valdkonnas.

Aaviksoo eesmärgiks Guardtime´is on tuua ettevõttesse oma rahvusvaheline kompetents ja teadmised e-tervise alal ning aidata kaasa selle valdkonna arengule. "Erinevates terviselahendustes kõikjal maailmas oodatakse võimalust ühildada lahendused blockchain-tehnoloogiaga ja siin saab Eesti kindlasti oma kogemusi jagada. Tahan siduda oma senist erialast kompetentsi ettevõtte vajadustega, et luua uusi võimalusi Eesti blockchain-tehnoloogia lahenduste tutvustamiseks ja rakendamiseks," rääkis Aaviksoo.

Guardtime juhi Martin Ruubeli sõnul on oluline jätkata nii Eestis kui ka rahvusvahelisel maastikul blockchain-tehnoloogia lahenduste tutvustamist, et selgitada selle võimalusi ja kasu lisaks finantsvaldkonnale ka teistes sektorites.

"Ainuüksi Eestis katab blockchain-tehnoloogia täna valdavat osa meie e-teenustest - alates e-äriregistrist kuni digiloo ja Riigi Teatajani. Seetõttu on kogu meeskonnal äärmiselt hea meel, et meiega liitub Ain, kellel on varasemast tugev kompetents ja kogemus nii tehnoloogia kui ka selle praktilise rakendamise osas era- ja avaliku sektori e-lahendustes," märkis Ruubel.

Ain Aaviksoo on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ja Harvardi ülikooli ning töötanud varasemalt nii maailmapangas, poliitikauuringute keskuses Praxis, Webmedias (nüüd Nortal) ning sotsiaalministeeriumis IT asekantslerina.

Guardtime on Eestis asutatud maailma suurim blockchain-tehnoloogial põhinevate küberturvalisuse lahenduste looja, mis aitab koheselt tuvastada erinevates digitaalsetes andmetes ja tarkades seadmetes tehtud muudatusi ja selle tulemusena pakkuda e-ühiskonnale usaldusväärseid ning läbipaistvaid lahendusi.

See tehnoloogia on integreeritud paljudesse Eestis kasutatavatesse e-teenustesse, nagu näiteks Riigi Teataja, kinnistusraamat, äriregister. Samuti teeb Guardtime koostööd rahvusvaheliste institutsioonidega nagu maailma suurim kaitsetööstusettevõte Lockheed Martin, USA sõjavägi, tehnoloogiaettevõte Ericsson jt.

Viveo Tervisekindlustuse asutasid ettevõtjad Raul Källo ja Tarmo Laanetu. Källo on üle 20 aasta pakkunud kindlustuslahendusi. Ta juhib ASi Vandeni Kindlustusmaakler ning The Magnitude´i Londonis. 1995. aastast tervishoiusektoris tegutsev Laanetu on üks Veerenni Tervisekeskuse loojaid ning Südameapteegi keti ja Confido erameditsiinikeskuse omanikke.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755