Autor: Indrek Kald • 30. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik toetab IKT-õpet kõrgkoolides

HITSA juhatuse esimees Heli Aru-Chabilan.
Foto: Erakogu
Hariduse infotehnoloogia sihtasutus avas IT Akadeemia programmi 2019. aasta arendusprojektide taotlusvooru kõrgkoolidele, et toetada IKT-õppekavade arengut ja erialaste IKT-oskuste taseme tõstmist.

Toetust saavad taotleda kõik Eesti kõrgkoolid. Arendusprojektid on mõeldud kahele erinevale sihtrühmale. Esimeses kategoorias saavad IKT õppekavade rahvusvahelise konkurentsivõime tõstmiseks rahalist toetust IKT-kõrgharidust andvad kõrgkoolid, teine kategooria on mõeldud erialaspetsiifiliste IKT-oskuste arendamiseks kõikidel teistel õppekavadel.

"IT Akadeemia programmi kaudu on antud oluline panus IKT-oskuste arendamisele kõrghariduses," ütles HITSA juhatuse esimees Heli Aru-Chabilan. Alates 2016. aastast on arendusprojektide taotlusvoorust toetatud rohkem kui kahe miljoni euroga kaheteistkümne kõrgkooli 61 arendusprojekti. Toetust on saanud nii klassikalised IKT erialad kui ka teised, alates masinaehitusest ja biomeditsiinist kuni arhitektuuri ja audiovisuaalsete kunstideni.

IT Akadeemia programmi nõuniku Indrek Otsa sõnul on taotlusvoorus oodatud osalema kõik Eesti kõrgkoolid. "Loodame, et senisest veelgi enam on taotlejate hulgas rakenduskõrgkoole," märkis ta. "Ootame, et esitatavad projektid on uuenduslikud ja aitavad õppetöös saavutada pikemaajalise muudatuse. Samuti on oluline, et tehakse koostööd kõrgkooli-väliste partneritega," lisas Ots.

Arendusprojektide taotluste tähtaeg on 21. jaanuar. Toetuse maksimaalne summa ühe projekti kohta on 75 000 eurot.

IT Akadeemia on Eesti riigi, ülikoolide ja IKT-sektori ettevõtete koostööprogramm IKT kõrghariduse kvaliteedi ja konkurentsivõime tõstmiseks ning valdkonna jaoks vajaliku tööjõuressursi tagamiseks. Arendusprojektide toetusmeede on IT Akadeemia programmis alates 2015. aastast. IT Akadeemia programmi juhib hariduse infotehnoloogia sihtasutus ning finantseerib haridus- ja teadusministeerium riigieelarvelistest vahenditest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755