Autor: Indrek Kald • 1. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äritarkvara looja Scoro kaasas 4,4 mln eurot

Scoro kaasasutaja ja tegevjuht Fred Krieger.
Foto: Mai Kand, Scoro värbaja
Eesti äritarkvara platvorm Scoro kaasas 4,4 miljonit eurot riskikapitali, et laiendada oma New Yorgi ja Londoni kontoreid. Üks investoritest on ka Rain Lõhmus.

2013. aastal turule toodud tarkvaraplatvorm ühendab endas projektijuhtimise, klientide halduse, aja planeerimise ning aruandluse võimalused, aidates ettevõtete tööd organiseerida ning planeerida.

"Ettevõtetes kasutatakse kümneid erinevaid tööriistu. Praktiliselt iga töö jaoks on eraldi tarkvaralahendus, mis lubab tööd efektiivsemaks muuta. Pidev tööriistade vahel liikumine toob endaga kaasa aga andmete killustatuse," kommenteeris Scoro asutaja ja tegevjuht Fred Krieger.

"Scoro lahendab selle probleemi, koondades kõik tööks vajalikud tööriistad ühte süsteemi. Tänu sellele muutuvad tiimid produktiivsemaks, juhtidel on parem ülevaade ressurssidest ning on võimalik teha andmetel põhinevaid otsuseid," lisas ta.

Scoro rahastusringis osalesid riskikapitalifond Livonia Partners ning ettevõtte senised investorid Inventure ja Tera Ventures. Finantseeringut kasutab Scoro New Yorgi ja Londoni kontorite laiendamiseks ning tarkvara integratsioonide ja masinõppe võimaluste arendamiseks. Koos varasema investeeringuga on Scoro praeguseks kaasanud 6,1 miljonit eurot.

"Peagi võimaldab Scoro kogutud andmete põhjal automaatselt kogu tööd prioritiseerida, olenemata kanalist," kommenteeris Fred Krieger ettevõtte tulevikuplaane. "Nutika filtreerimise abil saab Scoro näiteks soovitada, milliseid tegevusi ja projekte esmajärjekorras ette võtta ning ennustada, millised koosolekud võiksid olla produktiivsed või kas mõni nendest üldse ära jätta," selgitas ta.

Livonia Partnersi kaasasutaja Rain Lõhmus kiitis Scoro tarkvara. "Ajal, kui töökohtades levib järjest rohkem "alati online" ja "nii kiiresti kui võimalik" mentaliteet, on Scoro otsustanud ujuda vastuvoolu ja pakub alternatiiviks põhjalikku ja struktureeritud lahendust," märkis ta.

"Fredi ja tema tiimi saavutused on väga muljetavaldavad. Scoro platvorm muudab tarkvaratööstust fundamentaalsel tasandil ja nende kiiresti kasvav ja kasumlik mudel sobitub hästi Livonia poolt toetatavate ettevõtete profiiliga," kommenteeris Livonia Partnersi teine kaasasutaja Kaido Veske.

Põhjamaade riskikapitali fond varajases staadiumis ettevõtetele Inventure on Scoro investoriks olnud aastast 2016. "Selle aja jooksul on firma näidanud pidevat kasvu ja laienemist. Lisarahastusega on Scorol võimalik kasvu veelgi kiirendada ning pakkuda oma praegustele ja tulevastele kasutajatele veelgi efektiivsemat teenust," märkis Inventure´i partner Tuomas Kosonen.

Scorol on kliente enam kui 50 riigist. Ettevõtte peakontor asub Tallinnas, lisaks on kontorid New Yorgis, Londonis, Riias ja Vilniuses. Scoro 65 töötajast üle poole on naised. Tänavu arvati Scoro kõige kiiremini kasvavate tehnoloogiaettevõtete hulka nii Deloitte´i kui ajakirja Inc. poolt. 

Livonia Partners on ainus erakapitalil põhinev investeerimisfirma Balti riikides, mis hetkel haldab 83 miljonit eurot. Ettevõte on asutatud Kaido Veske, Kristīne Bērziņa, Rain Lõhmuse ja Mindaugas Utkevičiuse poolt ning investorid on nii Baltimaadest kui väljaspoolt. Livonia on osaliselt alguse saanud Eesti, Läti, Leedu ühisfondist Baltic Innovation Fund (BIF) ning European Investment Fundist.

Tera Ventures on 2016. aastal loodud ettevõte, mille tegevusvaldkonnaks on fondide juhtimine ning mille juhtkonnas on James Patrick McDougall, endine SmartCapi investeeringute haldur Stanislav Ivanov ning endine Arengufondi investeeringute haldur Andrus Oks. Teiste hulgas valitseb Tera Ventures riigi riskiraha.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755