Autor: Äripäev • 1. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome suurimad tulu saajad Supercellist

Soome kõige suuremat tulu sai eelmisel aastal mängufirma Supercell juht Ilkka Paananen, näitavad Soome maksuameti täna avalikustatud maksuandmed, kirjutas Yle uudisteportaal.
Supercell juht Ilkka Paananen
Foto: Veiko Tõkman

Paananen teenis eelmisel aastal palgatulu ja dividendina kokku üle 65,2 miljoni euro. Ka Soome tulutabeli teine tegija tuleb Supercellist, see on ettevõtte juhtkonda kuuluv Mikko Kodisoja, kelle sissetulek ulatus üle 57,5 miljoni euro.

Kolmandale kohale tõusis tabeli suurim üllataja, start-up-ettevõtja Alexander Hanhikoski, kelle sünniaasta on 1986. Tema mullune tulu ulatus 24,6 miljoni euroni. Tema firma Bittisiirto abiga saab raha reaalajas ühelt kontolt teisele saata. Tema ettevõte on äärmiselt kasumlik, eelmisel aastal teenis Bittisiirto 2,3 miljoonan euro suuruse käibe juures 1,5 miljonit eurot kasumit, kirjutas Kauppalehti. Bittiraha.fi blogija Pessi Peura väitel teenis Hanhikoski oma tulu õnnestunud krüptorahatehingutega.

Riigi neljas aastane sissetulek ulatus 22,6 miljoni euro juurde ja selle teenis tervishoiutehnoloogiafirma Planmeca tegevjuht ja asutaja Heikki Kyöstilä.

Viiendal ja kuuendal kohal on jälle inimesed Supercellist Janne Snellman 22,4 miljoni ja John Derome 19,1 miljoniga. Ja ka kaheksanda koha omanik on Supercellist Visa Forsten 17,3 miljoni euroga.

Soome saja suurima tulu saaja hulka mahub 12 naist, kui arvesse mitte võtta pärimisi. Suurimat tulu teeniv Ulla Riitta Sjöström on 9 miljoni euro suuruse tuluga.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755