Autor: Indrek Kald • 2. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HITSA alustab haridusuuendajate programmi

Programmi pääsenute seas on haridusuuendajaid nii lasteaedadest, koolidest kui ka ülikoolidest.
Foto: pixabay.com
Hariduse infotehnoloogia sihtasutus (HITSA) alustab koostöös ettevõtjate ja kõrgkoolidega haridusuuendajate arenguprogrammi.

Programmi eesmärk on koondada HITSA juurde Eesti haridusinnovatsiooni edendajate võrgustik. Arenguprogramm saab avalöögi algaval nädalavahetusel, kui Tartusse kogunevad esimese lennu 28 haridusuuendajat.

Programm EHE (Eesti haridusinnovatsiooni edendajad) on mõeldud haridusuuendusest huvitatud õpetajatele ja õppejõududele. Koostöös ettevõtjatega ning parimate koolitajate juhendamisel on osalejail võimalik teha midagi käegakatsutavat Eesti hariduse uuendamise heaks.

Ettevõtjatest on juba andnud nõusoleku programmis kaasa lüüa Microsoft, Dell ja Eesti Energia, samuti ITL. Korraldajad ootavad jätkuvalt liituma ka kõiki teisi Eesti hariduse tulevikku panustada soovivaid ettevõtjaid.

Konkurss üheaastases arenguprogrammis osalemiseks oli tihe. Kandidaatidel tuli kirjeldada, millist haridusinnovaatilist ideed nad ellu viia soovivad. Esimesel aastal programmi pääsenute seas on haridusuuendajaid nii üldhariduskoolidest kui ka lasteaedadest ja ülikoolidest.

"HITSA soovib, et me kõik tunneksime end üha enam tehnoloogiast mõjutatud maailmas kindlalt," ütles HITSA juhatuse esimees Heli Aru-Chabilan. "Olen veendunud, et kõige paremini saavad meid selles aidata just õpetajad," lisas ta.

Ka pedagoogikateadlane ja üks programmi õppejõudusid Margus Pedaste on veendunud õpetajatöö tähtsuses. "Kuigi tehnoloogia osa suureneb, ei kao õpetajad kuhugi. Õpetaja roll muutub ja tänu tehnoloogiale jääb tal tulevikus enam aega tegevusteks, mille peale täna võibolla ei tulegi," märkis ta.

Programmiga seotud teadlastest, õpetajatest, ettevõtjatest jt ekspertidest koosnev võrgustik otsib vastust küsimusele, kuidas õppida nüüdisaegselt. Milliseid tehnoloogiaid tasuks Eesti hariduses paremini tunda? Millised tehnoloogiad aitaksid saavutada parimaid õpitulemusi?

Arenguprogrammi korraldab HITSA koostöös Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooliga. Lisaks kaasatakse programmi tehnoloogiaettevõtjaid ja idufirmade kogukonna esindajaid nii Eestist kui ka välismaalt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755