Autor: Lauri Teder • 3. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome mängutootja aktsia sattus järsku langusse

Foto: Kuvatõmmis
Helsingi börsil noteeritud mängutootja Next Games tunnistas reedel, et vajab lisarahastust, ning tõi sellega kaasa väärtpaberi järsu languse.

Next Gamesi 10,7 miljoni eurone kahjum eelmises kvartalis jahmatas analüütikuid, kuna ettevõte avaldas just suve keskel oma uusima mängu "The Walking Dead: Our World". Tõsi, värske toode ja selle eelkäija ("The Walking Dead: No Man's Land") kasvatasidki firma tulu - käive oli 13,4 miljonit eurot, 110% enam kui mullu - kuid hüppeliselt kerkisid ka mängu turundamise ja serverimahu rentimisega seotud kulud. Analüütikafirma Inderesi hinnangul oleks kahjum pidanud piirduma 2 miljoni euroga.

Firma tegevjuhi Teemu Huuhtaneni sõnul on Next Games sunnitud hankima nüüd lisarahastust, kuna mõlemad turul olevad mängud on küll kasumlikud, ent ei suuda katta arendusfaasis olevate projektide kulusid.

Next Games on 2013. aastal loodud mobiilimängudele keskenduv ettevõte, mis liitus Helsingi börsi lisanimekirjaga mullu märtsis. IPOst saadik on firma aktsia odavnenud 75%. Äsjaste kvartalitulemuste järel kukkus Next Gamesi aktsia turuväärtus 4 eurolt 2,40 eurole.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755