Autor: ITuudised.ee • 9. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA peadirektor sai ettepaneku asuda riigisekretäriks

Taimar Peterkop
Foto: RIA
Peaminister Jüri Ratas tegi Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektorile Taimar Peterkopile ettepaneku asuda riigisekretäri ametikohale.

„Taimar Peterkop on ennast tõestanud mitmes riigiasutuses ning omab laiapõhjalist juhtimiskogemust ja arusaama riigi toimimisest. Ta on professionaalne, vastutustundlik ja usaldusväärne juht ehk vastab igati omadustele, mida riigisekretärilt ootan. Just neil põhjustel tegin talle ettepaneku asuda riigisekretäri ametikohale,“ ütles Jüri Ratas.

„Võtan peaministri ettepanekut tunnustusena oma senisele tööle. On selge, et riigisekretäri ametikoht tähendab suurt vastutust. Olen andnud oma nõusoleku peaministrile,“ lausus Peterkop. „Erinevates riigiasutustes omandatud kogemused on andnud mulle väga laia ja mitmekülgse pildi riigi toimimisest ning hea põhja riigisekretäri nõudliku töö tegemiseks.“

Taimar Peterkop on sündinud 1977. aasta 20. jaanuaril Tallinnas. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ning USA maaväe sõjakolledži magistrikraadiga strateegilises juhtimises. Peterkop on töötanud riigikantseleis, kaitseministeeriumis ning Eesti suursaatkonnas Washingtonis. RIA peadirektorina alustas ta tööd 2015. aasta mais.

Riigisekretäri nimetab ametisse peaminister ning tema ametiaeg on viis aastat. Taimar Peterkop alustab tööd detsembri keskpaigas.

Alates 2003. aastast riigisekretärina töötanud Heiki Loot asub 3. detsembrist ametisse riigikohtunikuna.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755