Autor: Indrek Kald • 9. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstused otsisid digilahenduste abil efektiivsust

Ideepäev Tark Tööstus.
Foto: Tehnopol
8. novembril korraldas teaduspark Tehnopol koostöös EASiga Instruteci raames ideepäeva Tark Tööstus, kus tööstusettevõtted otsisid lahendusi, kuidas ettevõtte tööd efektiivsemaks muuta või toodet parendada.

Ideepäeva eesmärk oli leida erinevaid lahendusi Eesti tööstusettevõtete vajadustele, pannes selleks kokku erinevate kompetentsidega inimesi ning aidata ettevõtetel jõuda kiiremini soovitud tulemuseni.

"Eesti innovaatilised tööstusettevõtted on ammu mõistnud, et nutikate lahenduste abil on võimalik saavutada konkurentsieelis ning paljudes protsessides ka efektiivsuse tõus. Sageli näib uue lahenduse väljatöötamine alguses meeletult keeruline ning seetõttu lükatakse seda edasi," ütles Tehnopoli innovatsioonijuht Kadi Villers.

"Pakumegi võimalust oma vajadusega n-ö välja tulla ning kaasata lahenduse väljatöötamisse nii neid ettevõtte töötajaid, kes igapäevaselt nende konkreetsete teemadega ei tegele, väliseid osapooli kui ka tipptasemel mentoreid," lisas ta.

Ideepäevale järgneb 21.-23. novembril toimuv arendusnädalavahetus, kus esialgsetest ideedest töötatakse välja esmased prototüübid.

Innovatiivseid lahendusi otsiti järgmistele probleemidele:

Elektrilevi – kuidas vähendada elektrivõrgus lubatud pingehäirete mõju tundlikele tööstusseadmetele?

Raasiku Elekter – kuidas lahendada ühe tarkvaraga tootmisprotsesside, laoseisu- ja tööajaarvestus, kui tootmisel on kolm erinevat osakonda ja suunda?

Fein-Elast Estonia – kuidas lahendada 24/7 tööaja arvestus, võttes arvesse tootmisprotsessi keerulisi nüansse ning paindlikkust tööaja ning -koha osas?

Ericsson Eesti – kuidas digitaliseerida ja automatiseerida tootevigade leidmise ja nende parandamise protsessi, mis täna on aeganõudev käsitöö?

Incap Electronics Estonia – kuidas optimeerida tööjõu ja puuduolevate kompetentside jagamist tööstusettevõtete vahel?

Palmse Mehaanikakoda – kuidas korraldada metsa väljavedu keerulistes tingimustes keskkonda ja kohalikke elanikke säästvalt?

Operail – kuidas monitoorida ja analüüsida veduri töösõlmede parameetreid ning arendada kaubarongide veduritele kaasaegne veduri pardasüsteem?

Eesti Raudtee – kuidas digitaliseerida liiklusgraafikute ja sõiduplaanide koostamist, mis täna tehakse käsitsi Excelis ja AutoCADis?

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755