Autor: ITuudised.ee • 11. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tippettevõtted tutvusid Tallinnas avatava Rahvusvahelise majaga

Eestis tuhandetele inimestele tööd andvad ja välisspetsialiste värbavad seitse tippettevõtet kogunesid möödunud neljapäeval Ülemiste Citys, et tutvuda seal kümne päeva pärast avatava Eesti Rahvusvahelise Maja teenustega.

Rahvusvahelise maja idee üks algatajaid ja kontseptsiooni väljatöötajaid AS Mainori juhatuse esimees Kadi Pärnits ütles, et EASi, ministeeriumide, Tallinna linna ja ametkondade koostöös valmiv Eesti Rahvusvaheline Maja tagab vajaliku informatsiooni, nõustamise ja teenuste kättesaadavuse ühest kohast, toetades sujuvamat sisseelamist ja kohanemist Eestisse. „Rahvusvahelise maja eesmärk on olla ühtseks teenuskeskuseks välismaalastele, eeskätt välisspetsialistidele, nende perekonnaliikmetele aga ka välisvärbamisega tegelevatele ettevõtjatele ja Eestisse tagasipöördujatele,“ selgitas rahvusvahelise maja juht Annely Tank Ülemiste linnakus era- ja avaliku sektori koostöös valmiva teenuskeskuse vajadust.

Mainori kutsel osalesid eile Rahvusvahelise maja teenustega tutvumisel esindajad välisvärbamisega tegelevatest ettevõtetest nagu Kühne+Nagel, Ericsson Eesti, Stora Enso Eesti, Nordea Bank Abp Eesti filiaal, Playtech Estonia, Helmes, Fujitsu. Kadi Pärnits ütles, et järk-järgult soovitakse olulisematele Eesti välisvärbajatele tutvustada, kuidas teeb Rahvusvaheline maja ettevõtjate ja nende poolt tööle võetavate välisspetsialistide elu mugavamaks. “Ainuüksi Rahvusvahelise maja olemasolu lubab Eestisse meelitada rohkem välisettevõtteid ja -investeeringuid,” uskus Pärnits.

Kühne+Nageli arendusjuht Jüri Vesterblom kiitis Mainori ja riigi ühist pingutust avada Rahvusvaheline maja Ülemiste Citys: „Taoline teenuskeskus on meile kui tööandjale suureks abiks, sest investeerime väga palju oma töötajate aega välispetsialistide nõustamiseks, dokumentide vormistamiseks ja kõigeks muuks, et uued töötajad saaksid võimalikult kiiresti keskenduda oma tööülesannetele. Kui keegi võtab need tegevused enda peale, siis on sellest meile tõsine kasu ning meie töötajad saavad keskenduda sellele, mis meile kõigile suuremat lisandväärtust toodab.”

Põhja-Euroopa suurima finantsgrupi Nordea Bank Abp Eesti filiaali personalijuht Joole Kuljus-Triik lisas, et välisspetsialistidele on murettekitav ka perearsti teenuse kättesaadavus. „Lisaks Rahvusvahelise Maja avamisele on ka Ülemiste linnakusse loodava tervisemaja rajamine väga hea uudis,“ tunnustas Kuljus-Triik arendajate tegevust.

Ülemiste linnakus aadressil Valukoja 8 avatavas Rahvusvahelises majas saab välismaalane registreerida enda elukoha, luua endale Eesti isikukoodi, valmistada ette elamisloa dokumendid, saab nõu elukoha, koolide ja lasteaedade, tervishoiu, töö- ja karjääri, kultuuri, ühistranspori, spordi ja vaba aja veetmise kohta. Lisaks on sama katuse alla planeeritud toimuma erinevad keeleõppe- ja kohanemisprogrammid, sotsialiseerumis- ja kultuuriüritused, kohtumised ettevõtetega ja palju muud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755