Autor: Indrek Kald • 12. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äriingleilt soovib raha rekordarv idufirmasid

Kevadel pälvis äriinglitelt 175 000eurose investeeringu Fractory.
Foto: EstBAN
Eesti äriinglite võrgustiku EstBANi juhitava Põhjamaade äriinglite programmi sügislend tõi kokku 127 idufirmat pea veerandsajast riigist. Täna valivad äriinglid viisteist kandidaati, kes pääsevad järgmisse vooru.

Neist omakorda sõelutakse välja neli paremat, kellest üks pälvib 250 000eurose investeeringu Eesti, Soome, Norra ja Saksamaa äriinglitelt.

EstBANi tegevjuhi Anu Oksa sõnul on programm muutunud kiiresti rahvusvaheliseks. "Põhjamaade äriinglite programm toob investorini perspektiivikad idufirmad kogu Euroopast. Fakt, et mujalt maailmast pärit startup-ettevõtted soovivad ligipääsu targale kapitali just läbi Eesti investorite, on kompliment kogu Eesti äriinglite kogukonnale," lisas ta.

Avalduse esitanud idufirmad pärinevad erinevatest valdkondadest alates e-kaubanduse platvormidest kuni haridus- ja tervisetehnoloogiani. Kokku kandideeris programmi idufirmasid neljast maailmajaost ning 23 riigist.

Sügislennu investeeringu pälviv idufirma kuulutatakse välja 25. jaanuaril Tartus, konverentsi sTARTUp Day pealaval. Põhjamaade äriinglite programmi sügislennus osaleb 53 investorit nii Soomest, Saksamaalt, Norrast ja Venemaalt.

Programm sündis Eesti EstBANi algatusel koostöös Soome, Taani, Norra ja Põhjamaade äriinglite võrgustikega. Koolitus- ja investeerimisprogramm toimub kaks korda aastas. Kevadel pälvis äriinglite investeeringu Fractory – iduettevõte, mis võitis esikoha Saksamaal toimunud metallitööstuse messi EuroBLECH konkursil "Samm digitaalsesse reaalsusesse".

EstBAN on ettevõtetesse varases arenguetapis investeerivate erainvestorite katusorganisatsioon, mille eesmärgiks on ettevõtluskeskkonna arendamine ja ingelinvesteeringute mahu suurendamine. Tänaseks on EstBANil üle 120 äriinglist liikme, kes analüüsivad iduettevõtteid võrgustiku toel ja teevad ühiselt uusi investeeringuid. EstBANi on teretulnud kõik huvilised, kes on nõus panustama aega ja raha suure kasvupotentsiaaliga, kuid samal ajal riskantsesse varajase faasi innovaatilistesse ettevõtetesse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755